Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca regreta neintelegerile care au aparut intre PSD si PNL in privinta statutului parlamentarilor. El a precizat ca problema Statutului trebuia inchisa printr-un vot in plen ca sa se evite aceste neintelegeri.

“Eu am susţinut punctul de vedere al domnului Zgonea. M-a consultat, ştiu, cred că era foarte bine ca azi să închidem această discuţie tocmai ca să nu mai lăsăm demagogia să funcţioneaze, că nu am înţeles exact care sunt marile privilegii. (…) Eu spun doar că nu e bine pentru Parlament, pentru că iar începe să se vorbească de privilegii care nu există”, a declarat Ponta.

Premierul a spus ca neintelegerile dintre PSD si PNL au plecat de la un articol din Statut pentru ca parerile lor au fost opuse.
“Asta e. Colegii de la PNL au considerat altfel. Ceea ce s-a discutat înainte la comisie nu a mai fost valabil în plen. Ştiu că în comisie s-a votat, aşa cum cred că era bine să se voteze, în plen nu s-a votat. Regret incidentul. E amendamentul domnului Chiuariu şi e dreptul său să-l susţină”, a spus Ponta.

Ponta a completat ca, in opinisa sa, e posibil ca unii dintre parlamentarii PSD sa fie de acord cu amendamentul depus de liberalul Chiuariu.
“Plenul va decide săptămâna viitoare la vot. Eu o să votez pentru versiunea în care să nu mai lăsăm loc la interpretări”, a mai spus Ponta.

Prin urmare, Parlamentul a hotarat, joi, sa retrimita raportul referitor la Statutul parlamentarilor, pentru o saptamana, la Comisia de statut, in urma criticilor aduse de PNL in privinta incompatibilitatilor.