Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca ii va cere oficial Presedintelui Traian Basescu mandat pentru a reprezenta Romania la Consiliul European din 22-23 noiembrie 2012. El a precizat ca prin aceasta cale, Presedintele va raspunde fie pozitiv, fie negativ, astfel eliminand orice conflict pe tema reprezentarii.

„Martea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la intalnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. La final cand ma intorc in Bucuresti, voi informa conducerera Parlamentului si pe presedintele Romaniei asupra ultimelor discutii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discutii, mandatul pentru a merge la summitul din 22- 23. Daca presedintele va fi de acord sau nu, nu stiu sa va spun in acest moment. Nu va fi conflict, pana la urma, va fi o solicitare la care domnia sa va raspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe aceasta tema . Eu imi doresc mult sa evitam orice conflite si inainte si dupa alegeri. (…) Avem nevoie de stabilitate”, a precizat Victor Ponta.

In urma cu o luna, seful statului a precizat ca participarea la Consiliul European din noiembrie se va desfasura „conform Constitutiei”. Presedintele i-a raspuns Prim-ministrului care si-a exprimat dorinta de a primi delegarea de la Traian Basescu pentru a reprezenta el Romania la Consiliul European din noiembrie.

10 COMENTARII

 1. cei mai multi dintre uslasi(cei din cealalta echipa si-au dat seama cu cine au de-a face),incearca tot timpul in a gasi motivatii plauzibile privind pozitia lui de-a dreptul iresponsabila in ceea ce priveste atitudinea de neam prost fata de cei ce ne-au intins o mana de ajutor,basgatelizand orice atitudine de fronda vizavi de destinele unei tari,unde nu-si au locul ifosele de primadona ofuscata.Acum cere aprobarea presedintelui,vazand ca,puterile europene s-au crucit de infantilismul politic de care a dat,nu o data dovada,intaiul om politic al tarii.Cred ca,putin ii pasa de ce crede cu adevarat presedintele si care-i sunt prerogativele,dar incearca sa faca impresie celor de dinafara.doar interese meschine il anima atunci cand,de fapt,el trebuie sa respecte niste cutume politice.

 2. Are un tupeu baiatul asta, te lasa mut!
  Isi permite, pentru ca, nimeni nu-i spune in fata adevarul. Cu sustinerea si impins de la spate de Voiculescu si Crin, este exact ce spunea ca nu vrea sa fie, adica o marioneta. Radeau de Boc, c-ar fi marioneta presedintelui. Iata adevarata marioneta „Ponta in mana lui Voiculescu”.
  Voiculescu a lansat in anonimat plagiatul pentru a putea santaja la vedere, subtil a informat institutia prezindentiala stiind ca presedintele nu scapa o astfel de ocazie.
  Obsesia lui Voiculescu e o boala, paranoia echivalenta cu scrizofenia. Cei care insa se lasa condusi de acest om ori sunt inconstienti,ori rau intentionati care profita de ideile atat de daunatoare unei societati in interes propriu.

 3. Nu, Nu, NU si iar Nu.Ce se joaca acest individ cu destinele noastre si al tarii?!!!
  Ce tot insista ,sa reprezinta el tara la BRUXELLES? deja ma exaspereaza aceasta tema cu cine merge si cine nu merge. Parca lui nu-i place ce indicatii da BRUXELUL….!!!!! NU ,asta asa ,ca sa fie un motiv de scandal ( asa ne place noua,comunistilor ,securistilor ) ,inventeaza motive din nimic.
  EI motiveaza ca ,au votat 7<5 mil de cetateni la referendum pt. demitere si ca nu se respecta:dar in 2009,cind au votat 80-90%pt. reducerea parlamentarilor de ce ei nu au respectat vointa noastra ?
  asta trebuie sa le aduca aminte si cei de la ARD

 4. Nu fi prost propune suspendarea presedintelui ca respecta constitutia,pai tocmai tu marele dottore,sa nu te fatai toata ziua la Bruxelles, ca prostii platesc.N-ai pic de rusine excrement uman,ai facut tara de ras,ce tot insisti sa mergi la Bruxelles,pleaca la Moscova cu toata gasca si sa nu va mai intoarceti.

 5. Ce vrea sa mai faca degeneratul asta la Consiliul European? Sa-si dea si pantalonii jos? Ca, in rest, a facut aproape toate lucrurile necuviincioase fata de liderii europeni. Sincer, incercarile repetate ale lui Tonta de a pune intr-o lumina cat mai proasta statul roman, cu orice pret, tradeaza un plan mai larg de destabilizare a tarii prin intermediul multor marionete. Cele mai multe indicii duc inspre Moskova si politica ei agresiva. (Chiar azi am ascultat la radio o emisiune unde erau invitati niste insi ce faceau o apologie pro-Rusia, de mi s-a facut greata. Se intreba unul „… cum sa nu iubesti Rusia, care e asa mare si prietenoasa…”. Iubirea cu de-a sila – viol se cheama!- i-as fi raspuns. Evident, tipii erau ofuscati si de problema tezaurului – „…cum sa dezvolte Rusia o relatie calda si durabila, atat timp cat Romania vrea tezaurul…”. Practic n-am mai rezistat si am inchis aparatul.) Din ce in ce mai des vad fie in presa, fie pe strada, ori in diverse cercuri, atitudini exacerbate pro-ruse, din partea unor usl-isti dubiosi, de parca s-ar pregati, lent, o „invazie” si trebuie netezit terenul pentru a usura cat mai mult actiunea. E o senzatie proasta, ca cineva iti pregateste ceva urat, nu poti preciza exact, dar intuitia nu te insala… Atitudinea lui Copy-Tont si a usl e vizibil in aceasta directie. Felul „robotic” si organizat al acestei debandade de guvernare usl, facuta cu dobitoci sacrificabili, marionete fara creier si excroci interesati economic, duce spre o concluzie suparatoare: e dirijata „de sus” (posibil de la Kremlin) si e pregatita de mult timp. Se pare ca Moskova vrea sa dea sah UE, lovind verigile slabe (sau slabite din interior). Asa ca Base sa-i dea lui Tonta un mandat de arestare pentru tradare (nu e posibil, dar ar fi frumos…), nu pentru Consiliul European. Oricum Xerox-Tontul, prin comportament, nu e deloc „european”.

 6. Cata lipsa de bun simtz…. mai vrem sa mearga tzara bine si sa fim privitzi cu ochi buni de intreaga lume si in special Europa.

  • Mars tu Catalin!
   Ce itzi pare rau ca o sa pierdetzi si nu o sa mai putetzi da cu CIORDEALA…ajunge,gata incercatzi sa intratzi pe linia normalitatzii si sa traitzi ca majoritatea populatziei din RO procentul il stitzi voi care este…nu-l mai repet.

 7. cat tupeu are escrocul cand stie ca nu-l vrea nimeni acolo dupa cate a facut !!! eu zic sa-i faca cineva cadou cartea ”Codul bunelor maniere” ca e total pe dinafara cu bunul simt !

Comentariile sunt închise.