Fapte, nu vorbe! Adevaruri simple, nu manipulari.

E o banalitate faptul ca unii incearca rescrierea istoriei, fiecare dupa cum ii convine. Deocamdata, vad un singur cistigator in acest Mega Scandal lansat de Dan Andronic. Andronic nu minte dar incearca sa manipuleze faptele in favoarea lui, dupa modelul Ghita.

Sa ne amintim nitel situatia din Decembrie 2009.

1. In urma primului scrutin al alegerilor prezidentiale, Mircea Geoana si Traian Basescu au intrat in turul doi, cu un avans de 10% in favoarea lui Geoana (55 la 45%!) Distanta uriasa, aproape imposibil de surmontat ! Daca vreti, o situatie similara in fotbal : PSG bate cu 4-0 pe Barcelona in Champions League si nimeni nu mai credea intr-o rasturnare ! La o saptamina distanta, Barca scoate un magnific 6-1, cu 3 goluri inscrise dupa minutul 84 !!!

2. Mircea Geoana era sustinut de aproape toate mass media (televiziuni, ziare, site-uri, reviste) si de toti mogulii: Vintu, Voiculescu, Patriciu. Doar B1 TV si Hotnews erau de partea lui TB.

3. Geoana era sustinut de toate partidele, Basescu doar de catre PDL.

4. In cele doua saptamini dintre cele doua tururi, sediul de campanie al lui Traian Basescu se golise complet in timp ce la PSD era coada la pupat dosul viitorului conducator Geoana. Linga TB mai ramasesera Elena Udrea si Valeriu Turcan. Basescu nu era in cea mai buna forma si parea ca se obisnuise cu ideea infringerii ! Parea imposibil sa surmonteze diferenta de 10 procente.

5. Daca vreti, situatia semana izbitor cu ce avea sa se intimple in USA, 7 ani mai tirziu. Hillary pe post de Geoana si Trump singuraticul si „nebunul” care cistiga pe ultimii metri !

Sa ajungem si la noaptea Generalilor si Coloneilor, descrisa de Andronic.

1. Andronic sustine ca Maior, Coldea si Kovesi s-au strins in casa Generalului Gabriel Oprea. Informatia este adevarata, o stie tot Sistemul si o stia si Basescu.

2. Unde Andronic greseste sau manipuleaza este ca Generalii erau acolo cica sa manipuleze alegerile in favoarea lui Traian Basescu ! Fals ! Eu sint convins ca Generalii si Doamna Colonel Kovesi nu se chinuiau sa stringa voturi nici macar pentru Geoana, fiindca erau absolut siguri ca Geoana va fi Presedinte! Ei erau strinsi acolo la un whisky, sarbatoreau faptul ca scapa de „tiran” si se pregateau sa negocieze dur cu „molatecul” nou Presedinte !

Iata Dezvaluirea Cheie.

Se stia ca, daca va cistiga, TB va numi premier de la PDL, adica pe ascultatorul Boc. Fara PDL, Basescu nu avea chiar nici cea mai mica sansa!

Ori se stia marele vis al lui Maior de a deveni Premier si marele vis al lui Gabriel Oprea de a deveni Seful Serviciilor Secrete Reunite (inclusiv SIE).

Maior stia ca TB nu il va numi niciodata Premier asa ca Maior a jucat totul pe cartea Mircea Geoana! Mai ales ca, in timpul Campaniei electorale, baietii din SRI i-au aratat lui Geoana citeva „pisici” video ! Sint absolut sigur ca Geoana a dat si in scris ca il va numi pe Maior in functia de prim ministru!

Alta dezvaluire importanta.

Singurul care a tradat cauza lui Maior a fost generalul Coldea. El a jucat la doua capete : de fatada il sustinea pe Maior dar in culise el ii raporta direct lui TB ! De ce ?! Fiindca stia ca el va ajunge sluga lui Oprea ! Tocmai cind se obisnuise atit de bine la butoanele SRI-ului ! Si a facut tot posibilul sa nu iasa Geoana, tradind permanent echipa din care se facea ca face parte!

Ce cauta Kovesi acolo ? Am mai spus-o, ea era atunci intr-o relatie personala cu generalul Coldea si juca si ea la doua capete: daca iesea Maior Premier, sa fie si ea in gasca, iar daca iesea Base, ea era asigurata prin Coldea!

Deci oameni buni, astia nu complotau la nimic. Unii erau prea siguri pe ei, ailalti jucau la doua capete ! Faptul ca Oprea l-a chemat pe la 8 seara pe Andronic, omul Presedintelui, s-a datorat numai si numai faptului ca la ora 19.00 s-au aflat datele de la CURS si IRES ! Generalii s-au speriat si au dorit sa ii arate lui Base, prin Dan Andronic, ca ei sint „salvatorii” lui TB !

Eu personal, la orele 20.00, stiam ca in tara TB il egalase pe Geoana, 50 la 50% ! Avind cele doua exit-polluri (CURS si IRES), undeva pe la ora 22.30, pe 6 Decembrie 2009, am avut tupeul sa dau scorul final : cu o eroare de 0,04 daca imi aduc bine aminte. Oricum, caseta e in arhiva B1 si ar trebui redifuzata!

Pe ce m-am bazat cind am dat scorul precis, desi toate televiziunile din Romania vi-l dadeau pe Geoana Presedinte ?! Cum am stiut deja de la ora 20.00, ca TB ramine Presedinte al Romaniei ?! De ce am fost optimist ca diferenta de 10 procente dintre cei doi competitori poate fi remontata ?!

Voi face citeva dezvaluiri intr-un viitor articol.

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru