Premierul Victor Ponta a declarat, vineri pentru Hotnews, ca, din punct de vedere statistic, criza citostaticelor s-a rezolvat, insa miercuri va aproba doua ordonante de urgenta prin care bugetul Unifarm se va majora. El si-a cerut scuze pentru „incredibilele bariere birocratice”. Criza citostaticelor a fost semnalata in presa, in urma cu un an, inca de pe vremea Cabinetului Boc, iar de atunci fiecare ministru al Sanatatii a promis, pe rand, rezolvarea ei.

„Din pacate situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2500 de bolnavi pe listele de asteptare la 1200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi, cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv. In sedinta de miercuri prin doua ordonante de urgenta vom modifica legea sanatatii 95/ 2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare.”

Pentru toti cei care m-au intrebat de citostatice afirm inca o data ca miercuri in sedinta de guvern, prin modificarea a doua legi vom pune la dispozitia UNIFARM banii necesari. Imi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum si sub presiunea opiniei publice am reusit sa le indepartez”, a explicat Ponta.

2 COMENTARII

  1. Bolnavii se bucura de mila lui D-zeu, in rest pe langa durerea care o indura, sunteti un chin monstruos. Rusine !!!

  2. CAT L-ATI MAI FRECAT PE BOC SI PE MRU CU ASTA LA CAP SI DE 7 LUNI DE CAND GUVERNATI INCA N-ATI FACUT NIMIC PENTRU BOLNAVI. MARS

Comentariile sunt închise.