Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a facut o declaratie socanta referitoare la viitorul Uniunii Europene, conform ziare.com

„Europa sa se hotarasca daca vrea sa traiasca si sa prospere sau daca vrea sa tremure si sa dispara. Eu nu sunt foarte corect din punct de vedere politic. Stiu ca asta este un soc pentru unii dintre voi. E o gluma. Dar asta e adevarul atat despre securitatea Europei, cat si despre viitorul economic al Europei. Acestea presupun o politica diferita fata de Israel”, a spus el, citat BBC.

Netanyahu considera ca Uniunea Europeana este singura din lume care conditioneaza relatiile cu Israelul, impunand conditii politice. „Singura”, a spus el facand referire la conditiile UE referitoare la procesul de pace israeliano-palestinian.

„E o nebunie. Este, de fapt, o nebunie. Nu e vorba despre interesul meu, vorbesc despre interesul Europei”, a adaugat premierul Israelului.

El a precizat ca tara sa are o relatie speciala cu China si ca celor de acolo nu le pasa de problemele politice din Israel.

„Nu exista nicio logica aici. UE submineaza securitatea prin subminarea Israelului. Europa submineaza progresul prin subminarea legaturii sale cu inovatia israeliana impunand conditii nebune”, a continuat Benjamin Netanyahu.

Declaratiile au fost facute intr-o intalnire la care presa nu a avut acces, dar inregistrarile au ajuns din greseala la reporteri.