pensionariPresedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, care prevede indexarea pensiilor cu rata medie a inflatiei. Astfel, punctul de pensie creste la 762,1 lei.

La sfaristul unii ianuarie, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat cu 307 voturi „pentru”, doua „impotriva” si trei abtineri OUG 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii privind sistemul unitar de pensii. Ordonanta prevede majorarea anuala a punctului de pensie 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salaraial mediu brut realizat.

„Legea nr. 263 (privind sistemul unitar de pensii publice – n.r.) nu poate fi aplicata si nu am fi putut sa facem majorarea punctului de pensie fara aceasta modificare pe care o supun atentiei dumneavoastra. Aceasta ordonanta de urgenta are ca scop sa modifice doua articole din Legea 263, articolul 102 si articolul 170, in care se prevede cum se calculeaza valoarea punctului de pensie si cum se calculeaza un coeficient de corectie care se aplica pentru fiecare pensie nou-inscrisa. La baza acestor doi indicatori stau cateva coordonate care nu sunt cunoscute in acest moment, rata medie a inflatiei pe anul trecut si salariul mediu real realizat pe anul trecut”, a precizat in plen ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

„Incepand cu anul 2013, indicatorii (…) utilizati la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul urmator sunt cei definitivi cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior comunicati de Institutul National de Statistica”, se arata in Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

3 COMENTARII

  1. Mă mir!! Nu mai dorește tăierea lor cu 15%? Sau a salariilor….cu 25%? A primit dezlegare de la stîpânirie, ori cu d-nul V.Ponta nu-i prea mege?!

    • Mi-e teama ca mata traiesti degeaba si n-ai inteles mare lucru, Nicolette sau cum ti-o zice…

  2. Dacă judecătoarea bețivă din Pitești,care a ieșit la pensie în floarea ”tinereții” beneficiază de o indexare echivalentă cu pensia ÎNTREAGĂ a unui amărât atunci,e o lege de tot căcatu`…

Comments are closed.