În decembrie anul trecut, președintele Federației Române de Volei (FRV), Gheorghe Vișan, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că ocupa simultan și o funcție de inspector în cadrul Ministerului Educației. După ce a contestat în instanță decizia ANI, păstrîndu-și astfel ambele poziții pînă la judecarea cauzei, Vișan candidează din nou la președinția FRV, alegeri care au loc pe 6 aprilie.

ANI a constatat că în cazul lui Gheorghe Vișan se încalcă regimul incompatibilităților, acesta ocupînd atît poziția de președinte al FRV, cît și pe cea de inspector în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din Ministerul Educației, funcții pe care le deține din 2004, respectiv 2005. Conform legii, “calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decît cea în care a fost numit”. Vișan a declarat presei că nu se consideră incompatibil pe motiv că funcția pe care o deține la FRV nu este una remunerată, motiv pentru care a și contestat în instanță decizia ANI. Legea este însă foarte clară în acest sens și nu scoate din regimul de incompatibilități funcțiile neremunerate: “Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.

Atacarea deciziei ANI nu a fost în van și i-a permis lui Vișan să-și păstreze în continuare ambele funcții pînă cînd se va pronunța instanța. Și pentru că mandatul său la șefia FRV a expirat, Gheorghe Vișan candidează din nou, fără nicio reținere, și anul acesta. Cît privește funcția neremunerată de la federație, conform ultimei declarații de avere lucrurile nu stau tocmai așa: Vișan a declarat pe lîngă venituri din salariul de inspector (43.200 RON) și venituri de la FRV, de unde a încasat 2.435 RON ca observator național și 1.780 euro ca supervizor internațional.

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Va multumim din suflet pentru acest articol. avem mai multe informatii, referitoare la personajul de mai sus, pe care vi le putem pune la dispozitie cu mare placere.
    Numai bine
    [email protected]

Comentariile sunt închise.