presedinte israel
Poliţia israeliană a deschis o anchetă privind ameninţările publicate pe reţelele de socializare împotriva preşedintelui Reuven Rivlin, care a condamnat ‘terorismul evreiesc’ după un incendiu soldat cu moartea unui bebeluş palestinian, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de AFP.

Chiar în ziua atacului anti-palestinian de vineri, Rivlin a publicat pe pagina sa de Facebook un text, în arabă şi în ebraică, intitulat ‘mai mult decât ruşine, simt durere’.

‘Durerea uciderii unui mic bebeluş, durerea de a-mi vedea poporul alegând calea terorismului şi de a-şi pierde umanitatea’, scria preşedintele israelian, în condiţiile în care părinţii şi fratele bebeluşului care a murit se zbat încă între viaţă şi moarte.

Atacul, comis de colonişti evrei potrivit palestinienilor, a provocat consternare în Israel şi a declanşat o dezbatere printre israelieni şi palestinieni privind ‘impunitatea’ de care s-ar bucura extremiştii evrei din partea autorităţilor israeliene. Niciun suspect nu a fost arestat până în prezent.

‘Din nefericire, se pare că până acum am tratat fenomenul terorismului evreiesc cu lejeritate’, a adăugat preşedintele, făcând apel la luarea unor măsuri concrete împotriva autorilor unor astfel de acte.

În cele peste 2.000 de comentarii care au urmat, unii salută această luare de poziţie, în timp ce alţii denunţă ‘un trădător’.

‘Ticălos trădător. Sfârşitul său va fi mai rău decât cel al lui Ariel Sharon’, premierul israelian care a murit după ce a petrecut opt ani în comă, ameninţă unul dintre cei care au postat comentarii. ‘În Rusia, te-ar fi găsit tăiat în bucăţele într-o cutie de pantofi’, a scris un alt internaut.

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă după ce a primit unele informaţii din partea serviciului de securitate al preşedinţiei.

În 1995, prim-ministrul Yitzhak Rabin a fost asasinat în timpul unui miting pentru pace la Tel Aviv de către un activist al extremei drepte, după o campanie virulentă a dreptei împotriva acordurilor de la Oslo semnate cu palestinienii în 1993, scrie Agerpres.

Sursa articol: http://www.gandul.info/international/presedintele-israelului-amenintat-cu-moartea-dupa-ce-a-denuntat-terorismul-evreiesc-14662197

3 COMENTARII

  1. O ascunde sau nu ceva afirmatia domnului presedinte, nu stiu!

    Felicitari domnule presedinte! Nu toti sunt sionisti in Israel si asta e foarte bine!

  2. Daca a luat opozitie si a denuntat actul terorist produs de evrei, RESPECT! atunci pt acest presedinte. In sfarsit unii evrei recunoaste crimele comise de ei, si politica lor de terorism de stat international…

Comments are closed.