Presedintele Italiei Giorgio Napolitano, a dizolvat Parlamentul, dupa ce partidul lui Silvio Berlusconi (Poporul Libertatii) i-a retras sprijinul premierul tehnocrat Mario Monti.

„Am semnat decretul de dizolvare a Camerelor Parlamentului, o decizie care era previzibila data fiind situatia actuala”, a explicat, intr-un comunicat, presedintele Giorgio Napolitano.

Guvernul italian in exercitiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileste organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 si 25 februarie 2013.

Premierul tehnocrat Mario Monti a demisionat vineri seara, dupa ce a pierdut sprijinul partidului Poporul Libertatii, insa exista sanse ca acesta sa revina in fruntea unei colaitii conduse de Miscarea spre a Treia Republica, a patronului grupului Ferrari, Luca di Montezemolo.

Demisia lui Monti declanseaza o noua criza politica in Italia, o tara afectata in continuare de recesiune, in contextul in care criza din zona euro inca nu s-a incheiat.

Parlamentul italian a aprobat vineri seara, inaintea demisiei Guvernului, proiectul de buget – unul de austeritate – pe anul 2013.

4 COMENTARII

  1. Pai astia ai nostri vor schimba „Sfanta costitutziune” ca sa se prevada: 1. FARA ALEGERI PARLAMENTARE
    2. LOCUL DE PARLAMENTAR REVINE CELUI CARE AJUNGE PRIMUL LA PALATUL PARLAMENTULUI.
    3. LOCUL ODATA OCUPAT- RAMANE PE VECIE IN FAMILIE SI SE TRANSMITE DE LA PARINTE LA COPIL

  2. Ce bine ca la altii se poate… Ce bine ar fi fost sa se poata dizolva si la noi acest parlament, plin de infractori si supradimensionat impotriva vointei poporului. Popor care a votat, cu un procentaj zdrobitor, doar 300 de locuri in sistem unicameral. Batjocura clasei noastre politice la adresa cetatenilor e strigatoare la cer.

    • Si la noi se poate, dar daca se fac alegeri anticipate si poporul voteaza cum a mai votat ce poti face ? Aici e buba noastra mare si rea.

Comentariile sunt închise.