Intr-o informare trimisa Uniunii Europene, Administratia Prezidentiala precizeaza ca Parlamentul va fi convocat in 20 de zile de la data alegerilor, dupa care vor incepe negocierile pentru desemnarea noului Premier, titreaza Romania Tv. In acest caz, Romania va avea un nou Prim-ministru dupa data de 1 ianuarie 2013.

Potrivit Romania Tv, in mediile diplomatice europene a aparut, duminica, informatia ca Presedintele Basescu va astepta 20 de zile pentru a convoca Parlamentul, adica pana in 29 decembrie, urmand ca de la acea data sa porneasca negocierile pentru desemnarea unui nou sef al Guvernului.

In Constitutia Romaniei, articolul 63, se arata ca Parlamentul nou ales trebuie convocat in cel mult 20 de zile de la data alegerilor, astfel fiind prelungit mandatul parlamentarilor aflati in functie. In acest interval, Constitutia nu poate fi revizuita, iar legile organice nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate.

Articolul 63, din Constitutia Romaniei:

„(3) Parlamentul nou ales se intruneste, la convocarea Presedintelui Romaniei, in cel mult 20 de zile de la alegeri.

(4) Mandatul Camerelor se prelungeste pana la intrunirea legala a noului Parlament. In aceasta perioada nu poate fi revizuita Constitutia si nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.”

5 COMENTARII

  1. Presedintele va desemna noul premier dupa “sfarsitul lumii”… Nu e o gluma. Nici previziune. E o certitudine! Mayasii au calculat data finalului civilizatiei umane drept 21 decembrie. Eu spun ca au gresit! Disparitia ultimei urme de civilizatie a inceput in Romania, pe 9 decembrie! Procentajul de la vot spune totul… Caiti-va, sfarsitul e-aproape!

  2. pacat ca nu poate sa/i tina pe jar inca mai mult dar, e bine chiar si atat.

Comments are closed.