Decebal-2
Așa cum am promis în ultimele zile ale anului 2015, în noul an 2016 veți avea parte de mari și foarte plăcute surprize ISTORICE, la care lucrăm de ceva vreme.

Prima se va petrece pe 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul Național al Țăranului Român – sala Horia Bernea – (Piața Victoriei) când veți avea ocazia să o cunoașteți pe lingvista spaniolă Carme Jimenez Huertas (http://carmejhuertas.blogspot.com.es/) care va ajunge în București pentru lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, o carte în care demonstrează științific că limbile romanice, inclusiv româna, nu vin din latină și că romanizarea nu a avut loc în niciuna dintre țările vorbitoare de limbă romanică. INTRAREA LIBERĂ!

carmen

Nu venim din latina copertaExponentă a noului val de lingviști occidentali care contestă cu argumente științifice dogma romanizării, Carme Jimenez Huertas ne spune limpede: “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice…”

Evenimentul este organizat de Asociația Geto Dacii în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România iar cartea NU VENIM DIN LATINĂ este editată de Editura Geto Dacii în limba română. De la mijlocul lunii ianuarie, va fi disponibilă aici: http://dacia-art.ro/

Logo-Geto-dacii

LOGO muzeul-Taranului-roman

logo-uzp

Mulțumim pe această cale firmei PCNET-CATV (http://www.pcnet-catv.ro/) pentru susținerea financiară a evenimentului.

pcnet

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 

Un interviu subtitrat în limba română cu autoarea poate fi vizionat aici (apasati butonul CC pt a se activa subtitrarea):