Cristian Sima a explicat, duminică, de ce clienții cărora le-a pierdut banii prin nocul la Bursă nu au depus plângeri penale împotriva sa.

Brokerul aflat la oara actuală în Islanda a precizat într-un interviu acordat prin Internet că este acoperit în totalitate de contractele semnate și că tranzacțiile au fost făcute în Insulele Virgine Britanice, un paradis fiscal din Caraibe.

 

„Clienții ar trebui să aibă răbdare, dar nu cred că vor avea. Am clienți cu 2000, 3000, 5000, 10000 de euro. Aș putea să plătesc unele datorii destul de repede, dar voi sări ceilalți. Nu vreau să pun totul în brațele celui mai mare dator totul, nu sunt de acest principiu moral. Cea mai mare sumă e de 1.400.000 de euro. lichidizez și trebuie să văd cui dau primul, cui dau al doilea…Dacă aș fi stat acolo toți ar fi fost calmi și i-aș fi putut lungi Cel mai bine era să dau un milion, să dau o parte din bani fiecăruia și să-i calmez. Am mult mai încredere că mă voi întoarce și vom ajunge la o înțelegere decât dacă se duc să facă plângere penală”, a precizat Sima într-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”22836″]sursa: soviani.com

Sima susține că nu își reproșează decât faptul a a vorbit prea mult.

„Ce am să-mi reproșez? Că am vorbit prea mult. Nu trebuia sa fiu persoană publică. Dacă voiam să fac business și bani nu trebuia să vorbesc cu nimeni. Trebuia să accept multe compromisuri care nu erau așa grave, dar era prea orgolios. Nu trebuia să pun în dificultate pe nimeni, nici la TV , nici relațiilor lor. Eu am un mare defect. Reușesc să-mi fac dușmani foarte ușor. Particip la orice fel de discuție și am acest efect îngrozitor ca în jumătate de oră să fac pe celălalt să se simtă inferior. Nu sunt deștept ca domnul Hrebeciuc, care te face să te simți important”

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”22847″]sursa: soviani.com

În ceea ce privește faptul că până acum clienții nu s-au grăbit să depună plângeri penale, Sima spune că aceștia au motive bine întemeiate:

„Cea mai mare parte dintre clienți știu foarte bine că orice cuvânt mi-am dat mi l-am respectat cu niște sacrificii enorme și cu riscul de a nu mai avea nimic. Acești clienți analizând la rece situația ce șanse au? Să depună plângere unde: în British Virgin Islands, sau la Londra? Că o firmă din British Virgin Islands le-au tranzacționat pe niște platforme banii și i-a pierdut. Cu un contract care mă acoperă pe mine 100% Chiar dacă eu spun că iau riscuri mici sau mari, orice risc poate deveni mare. Știți cum se numește o speculație nereușită? O investiție pe termen lung. le spun: băi stați că poate recuperați. Dacă eram un capitalist feroce rămâneam în București, dar îmi riscam viața. Nu se pot duce la CNVM să spună că au fost protejați de CNVM pentru că era o firmă din British Virgin Islands. Toată lumea știa asta și toată lumea era încântată de avantajele fiscale”.

Cristian Sima a declarat, vineri seara, că se află la Reykjavik. Brokerul a precizat că motivul pentru care a plecat din țară este frica de faptul că unii clienți s-ar putea răzbuna pentru anumite sume de bani pe care acesta le-ar fi pierdut.

2 COMENTARII

  1. Astia ne sunt afaceristii.Am spus-o mai de mult,aproape toti imbogatitiii de dupa revolutie(mai ales cei verosi,ce nu s-au saturat cu putin)si-au depus banii in paradisuri fiscale,unde secretul bancar este pastrat cu strasnicie,in bancile romanesti tinandu-si doar „banii de buzunar”.Cand ii auzi pe un voiculescu,nastase si altii asemeni lor cum se lamenteaza pe bloguri si la televizor cat de haituiti sunt de DNA si ca sunt doar victime politice iti vine sa spargi televizorul.Pur si simplu,aceste hiene puse doar pe praduit,ne cred o natie de idioti ce pune botul la toate nazdravaniile ce le debiteaza seara de seara la latrine.Macar sa taca dr…din gura.Sa va mai mirati ca oameni cu judecata se complac in a i se alatura unui circar ca DD?Ce-si spune omul”nici ceilalti nu-s mai buni”si uite asa,ne ducem cu totii de rapa;aici am ajuns…

  2. ‘Bravo Sima’ 😆 ca macar ai spus adevarul,uite asa mai aude si omul simplu de ce fac ‘boierasii’nostri,si catzi din acestia om mai avea care se sustrag si s-au sustras de la”avantaje fiscale” prin fel si fel de insule si insulitze sa-si depuna „bruma „adunata….doar amaratul de roman plateste si din cei 150,200, 300 de euro salariu (caz fericit daca ii castiga unii si pe astia) impozit sa faca BURTA mare la BARONII LOCALI si CENTRALI.
    Hai Romania ca e frumos la noi! 😆

Comentariile sunt închise.