„Primul guvern și economia, în anii 1990”

0
105

În ediția ”Să vorbim despre tine”, din 20 noiembrie 2023, Gabriela Calițescu l-a avut invitat pe profesorul Florin Șandru, doctor în istorie.
Am continuat să vorbim despre ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ, despre primul guvern de atunci, după căderea lui NICOLAE CEAUȘESCU, dar și despre alte subiecte importante ale zilei. Cum a fost primul guvern, de după 1989, pentru România – GUVERNUL PETRE ROMAN?; “Cine era atunci PETRE ROMAN și cum a reușit să ajungă premier?” sunt doar două dintre întrebările care au aprins motorul discuției.

Prima parte

Partea a doua

În emisiune s-au punctat doar câteva din “grozăviile” cu care și-a început “acțiunea” PETRE ROMAN și guvernul său:

1. A scos SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE din CODUL PENAL, în 1991.

2. A mimat împroprietarirea țăranilor cu o mică parte din pământ, ca prin aceste măsuri și altele la ordin planificat au pus bazele DESPROPRIETĂRIRILE POPORULUI ROMÂN.
Exemplu: în timp ce au desființat CAP-urile, au distrus intenționat toate stațiile de mecanizare, de tractoare-combine și unelte agricole ( SMA-urile), ca astfel țăranii din satele românești să nu aibă cu ce lucra pământul. După care au falimentat industria constructoare de tractoare etc.

3. PETRE ROMAN a desființat în 1990 CONSILIUL ECONOMIC DE PLANIFICARE.
Din acest moment a dispărut orice program de dezvoltare a ROMÂNIEI. În total au distrus și jefuit 7800 de intreprinderi !!! – AVEREA POPORULUI ROMÂN.

4. PETRE ROMAN a grăbit plecarea românilor din intreprinderi, când a hotărât să acorde câte 24 de SALARII COMPENSATORII, cheltuind rapid 6 miliarde de dolari!!!