goodbye-to-governmentAm fost marți seară la marșul dinspre Piața Victoriei spre Piața Constituției. Iar în seara asta am fost la mitingul din Piața Universității. Deși între cele două trecuseră doar 24 de ore și, ce-i drept, se mai întîmplase și demisia lui Ponta, am avut senzația că nu era aproape nici o legătură între cele două evenimente. Nu întîmplător. Iar explicația este demisia lui Ponta.

Marșul în patru puncte de marți seară (Piața Universității – Piața Victoriei – Piața Constituției – clubul “Colectiv”) a fost, de la cap la coadă, viu, tonic, încrezător, decent. Și sincer. Am migrat în diverse zone ale coloanei și în nici un punct al mulțimii nu am dat de obișnuiții paraziți de manevră aduși pe trei lei ca să urle diverse sloganuri pe care trebuia să le țină minte. Protestatarii aveau cîteva ținte precise: triada Ponta – Oprea – Piedone să plece, corupția să dispară, politica să se responsabilizeze.

În seara asta, însă, la Universitate (între Inter și fîntînă), mesajele erau mult mai diluate, mai diverse, unele de-a dreptul idioate, mulțimea mult mai eterogenă, ba chiar erau grupuri care se certau de la distanță (unii cu pancarte îi certau pe alții care dețineau portavoci pe motiv de nepotrivire de strigături). Efectul: solidaritatea de marți seară nu mai exista, revendicările erau vagi tentative exprimate stîngaci, impresia era, mai degrabă, cea a unei mulțimi nimerite întîmplător acolo.

Iar cînd, după 21.30, Antena 3 a difuzat live niște periferici cu căutături ciudate în mijlocul mulțimii care urlau ceva care conținea “ghinion”, cu referire evidentă la Iohannis, cercul se închidea cum nu se poate mai bine. A nu se înțelege că Iohannis nu e criticabil, ba dimpotrivă. Dar Iohannis, deocamdată, pare încă să nu înțeleagă ce i se întîmplă la Cotroceni și gafează (da, nu prea e prezidențiabil, adevărat), însă nu e nicidecum plagiator, n-are nici dosar penal și cu poporul nu e șmecheraș și arogant, ci doar absent (și nu, nici asta nu e în regulă).

Ca să o spunem direct: cît timp strada ducea lucrurile înspre debarcarea lui Ponta, pe care nici PSD nu-l mai suportă de ceva vreme, Dragnea nu s-a implicat cu masele lui de manevră în proteste; după ce Ponta s-a predat, însă, Dragnea a preluat frîiele și pune presiune prin instigatori și agitatori, din stradă, pe Iohannis, cel care e direct responsabil de nominalizarea unui premier.

Dacă vrem să nu mai fim parazitați de dubioșii lui Dragnea, ne trebuie o platformă și revendicări punctuale, clare, simple, pe care să le urmărim pînă la realizare. Dacă nu vom construi această platformă de comunicare și nu vom presa politicienii în mod inteligent, canaliile astea politice ne vor căpușa pînă ne va fi iar lehamite.

Mai jos, singurul mesaj cu sens de la Universitate din seara asta: “GOODBYE TO GOVERNMENT”. Dar atenție: a picat doar guvernul Ponta, un altul se pregătește și nu cred că va fi compus din îngeri.

sursa: prisacariu.ro

3 COMENTARII

  1. “Dragnea contraatacă: protestele sînt parazitate de dubioși de manevră…”
    Poate or fi si “dubiosi de manevra”!; dar tu esti INFRACTOR DOVEDIT! NEDUBIOS!

  2. hai sa mori tu hahalera dar tu cum faceai ?tu vorbesti javra ordinara ….cei din strada si pe tine te vrea afara din politica nu te mai impaia degeaba …speram sa ajungi dupa gratii ,cu ajutorul celor de la DNA !…n-ai inteles nimic ca nici moaca ta nu ne mai place ,si mai ales averea uriasa pentru care te rugam sa dai socoteala tu un taranoi sculer matriter !…ai impresia ca ai scaat ?….te inseli jigodie mafiota !

  3. Dubios ești tu cu penalii tai din PSD ,adio alegeri ,visul frumos s-a terminat ,s-ar putea nici sa nu intrați la guvernare,Ne-ați guvernat destul de ne-a ieșit pe nas , Nu va mai vrem , care parte nu intelegi

Comments are closed.