ion vasilache propus la sefia parchetelor militareSectia de procurori a CSM l-a votat ,marti, in unanimitate pe Ion Vasilache  pentru functia de sef al Sectiei Parchetelor Militare! N-au contat rebuturile acestuia si lipsa de performante din mandatul anterior de trei ani, recunoscute ( cunoscute) de  membrii CSM !

Potrivit legii, ultimul cuvant in numirea procurorilor sefi de la cel mai inalt nivel il are presedintele Traian Basescu, care cel mai probabil il va numi si pe Vasilache sef la sectia parchetelor Militare, asa cum l-a numit si  pe Tiberiu Nitu ca procuror general, desi prima data l-a respins. Nici Tiberiu Nitu NU a facut rechizitorii, nu a obtinut condamnari, dar nici n-a incatusat oameni nevinovati, cum a facut Vasilache.

Audierea, la CSM, a generalului magistrat Ion Vasilache pentru un nou mandat de sef al Parchetelor Militare. Putine rechizitorii, multe rebuturi sunt rezultatele lui Vasilache!

Ministrul Cazanciuc il intreaba pe Ion Vasilache,  fostul si cel mai probabil viitorul sef al Parchetelor Militare, care ar fi proiectul sau de suflet.

Vasilache raspunde prompt ( ca si cum ar fi stiut intrebarea!) : clarificarea dosarelor revolutiei, adica exact al dosarelor in care, in ultimii trei ani, cat a fost sef al Sectiei Parchetelor Militare in primul sau mandat, Vasilache  NU a facut NIMIC.

Audierea s-a terminat; urmeaza pronuntarea.

UPDATE

Putine rechiziorii, multe rebuturi!

George Muscalu, membru CSM il intreaba pe Vasilache  ce parere are de numarul mic de rechizitorii si numarul mare de REBUTURI inregistrat  de Sectia Militara in perioada in care a fost sef!

Vasilache recunoaste ca are un numar mic de rechizitorii si ca “NU AS FI VRUT SA VORBESC DE REBUTURI…AVEM REBUTURI, CARE  VIN DIN SPATE. SUNT ACHITARILE…”

Vasilache a EVITAT sa vorbeasca de propriul REBUT, cu soldatii acuzati, fara probe, de furtul a 62 de arme de razboi, tinuti luni in sir in arest si apoi achitati. Nici Muscalu nu l-a intrebat, din pacate, de acest rebut, care ii apartine lui VASILACHE…

 

AUDIEREA LUI VASILACHE

Vasilache si-a inceput discursul despre proiectul sau de management la Parchetele Militare cu fuga lui de la Ploiesti la Bucuresti pentru a nu intarzia la interviu (sugerand grija lui de a fi punctual); a continuat cu lingusiri, amintind datele de nastere a membrilor sectiei de procurori si calitatile lor in functie de data de nastere. Ministrul l-a adus cu picioarele pe pamant: “La subiect, mon cher”. Adica, la proiect.

Vasilache vrea POLITIE MILITARA, pentru a face cercetare penala

Vasilache a inceput sa-si balbiie proiectul lui, care il va continua pe cel vechi ( Doamne fereste de noi invinuiri, incatusari, fara vina si probe!); a trecut la problema daca Justitia militara mai e sau nu utila pentru Romania, sustinind necesitatea mentinerii ei. “In viitorul mandat vreau sa ma axez pe implementarea noilor coduri” S-a laudat ca, initial, in noile coduri nu mai figura Justitia Militara, dar ca el, impreuna cu un coleg ( Nelu Ciobanu, presedintele Curtii Militare de Apel , cu care,  de altfel, seamana la “reusite”)  au insistat sa fie mentinuta.

Intrebat de presedintele CSM, Oana Haineala, cum va indeparta nereusitele, Vasilache a inceput o tirada fara fond.

George Muscalu il intreaba de raspunderea pe care o are magistratul  militar in cauzele militare, avand in vedere ca procurorii militari au dubla subordonare, si fata de MApN,  Vasilache ii spune ca magistratii militari NU raspund la aceasta subordonare. “N-am simtit ca cineva exercita presiuni din acest punct de vedere”.

Vasilache i-a anuntat pe membrii CSM ca vrea  ofiteri delegati special, chiar din Politia Militara,  pentru a efectua cercetare penala!

– Analiza publicata de Romania Libera –

5 COMENTARII

  1. nu sunt toti cei pusi in functie de usl niste incompetenti si niste necinstiti? ce mai conteaza unul in plus, daca poporul tot asta va vota si nu se va trezi in veci?!

  2. Pai a contat incompetenta lui Nicolaescu ca ministru sanatatii din perioada 2009??? Nu a contat………………si iata ca e pe acelasi post, INCOMPETENTUL !! Ce mai conteaza acolo o pramatie analfabeta pe statul de plata, la citi sunt actualmente ?!…………..Un fleac.

Comments are closed.