protestUn protest antiguvernamental la care au participat cateva zeci de bucuresteni a avut loc duminica seara, in Piata Universitatii.

Protestul, anuntat pe Facebook, s-a desfasurat intre orele 17.00 – 20.00. Aproape 2.500 de persoane isi anuntasera participarea.

Bucurestenii fusesera invitati la protest printr-un mesaj postat pe Facebook: „Bomba la adresa democratiei a fost dezamorsata prin vot de romanii din diaspora si de generatia Facebook, deveniti eroi peste noapte si fara sa-si doreasca probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se faceau ca nu vad, netul, contul de Facebook, pozele, filmele si smartphone-urile au fost armele romanilor care au simtit pericolul la adresa unei libertati democratice.

Victor Ponta nu mai are nici putina credibilitate pe care o mai pastra in plan extern. Cum se va simti de acum incolo cand, pe langa stigmatul plagiatului, va trebui sa poarte in fata liderilor europeni si bolovanul unui totalitaritarism de neinteles in lumea civilizata? Ce le va spune omologilor sai, cand il vor intreba de ce au fost nevoiti sa plateasca jandarmi, sa aiba circulatia blocata pe strazi, sa auda scandari in capitalele lor?”.

S-au scandat lozinci precum „Jos guvernul mafiot! Jos mafiotul Ponta!”, „Stop teroarei comuniste!” sau „Jos Parlamentul penal”. Pe o pancarta se putea citi „Je suis Ponta!”.

Un protest similar a avut loc si la Timisoara, in Piata Operei, in acelasi interval orar.

sursa: ziare.com

10 COMENTARII

 1. Din punctul meu de vedere NU trebuie multi, ci putini si buni. Daca sunt multi si buni, cu atat mai bine. Oamenii care ies la proteste din convingeri proprii sunt relativ putini. Eu merg la proteste de 25 ani si am ajuns la concluzia ca acolo unde erau foarte multi, majoritatea erau incolonati la anumite grupari de unde isi primeau si ceva recompense. Provocarea este cum sa-i facem pe cat multi compatrioti sa iasa la proteste daca au convingeri proprii ? Eu ,de exemplu, elan nu mai am, dar mi-a mai ramas ceva speranta.

 2. Nu au fost niste organizatori anume. Primul care a postat ideea protestului a fost un cetatean stabilit in America. In rest relelele de socializare si-au facut treaba.

 3. Daca citim cu atentie lozincile de mai sus, constatam ca cele mai importante institutii ale statului, precum Guvernul si Parlamentul, nu mai sunt in topul increderii cetatenilor.
  Concluzia; daca noi, cetateniii i-au ales pe reprezentantii acestor institutii democratice, nu urmeaza, ca tot noi sa-i si sanctionam? Deci, logic, trebuie sa incepem cu „dr.” Ponta, ok?

  • De vina sunt organizatorii. Nu pricep cine a fost cu ideea extreme de proasta de a organiza asa ceva in aceasta zi, final de minivacanta de 1 mai. Pe de alta parte, Ponta e fugit din tara la distractie. Nu vreau sa cred ca organizatorii si-au propus sa comrpomita aceste mitinguri. Nu se putea conta pe o prezenta masiva in aceasta zi. In nici un caz.

   • M-am gandit si eu la scenariul asta, de a duce in derizoriu protestele anti-Poanta.. E posibil si asa ceva.. Pe de alta parte, din pacate, unii basisti prea inflacarati nu inteleg ca Poanta trebuie dat jos cu cap, nu cand o roade pe Nutzi.. N-au rabdare. Ei vor acum ca asa le-a dat ordin blonda parvenita.

  • Te intreb si eu, hahalera penalista… Fantoma de la Cotroceni face vreun fel de opozitie gunoiului Ponta? Raspunsul e unul singur: NU. De ce? Pentru ca e un papagal.

   • Zdreanta mica, ti-ai parasit locul de munca de pe centura? Sau ti-ai facut deja norma aseara cand s-a intors lumea de la mare? 😉 N-are rost sa-ti mai dau un raspuns ca esti prea penala taratura mica… N-ai cum sa intelegi ca Johannis nu e un circar ca Base al tau.

Comments are closed.