DSC_0018Aproape 5.000 de medici au protestat, sambata, in Bucuresti. Protestul a inceput la ora 11.00, in Piata Victoriei, unde s-au adunat peste 4.000 de manifestanti atat din Bucuresti, cat si din tara. Din Piata Victoriei, protestatarii au plecat in mars, in jurul orei 12.00, spre Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite – bd. Natiunile Unite – alveola Parc Izvor.

Medicii au cerut demisia ministrului Sanatatii intr-un mod macabru, de-a lungul traseului, acestia au purtat dupa ei o coroana pe care scria „Nu te vom uita niciodata, Eugen Nicolaescu”. In plus, protestatarii au dus in fata Guvernului un dric cu coroane de flori si sicriu pe care scria „Sanatate”. Pe sicriu ei au pus o poza cu ministrul Sanatatii si cu mesajul „Domnule ministru, nu distrugeti sanatatea Romaniei”.

Marsul a fost condus de presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, lideri ai Federatiei Sanitare Sanitas. Protestatarii au mai avut pancarte pe care scria „6% pentru Sanatate”, „Noi va consultam, voi nu ne consultati” sau „Jos labele de pe spitalele publice!”.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

3 COMENTARII

  1. Atata timp cat „sistemul” politic numeste „specialisti”…pe criterii politice…se ajunge la situatii aberante… ca la sanatate sa fie un ministru…”bolnav”, la finante sa fie un ministru „poet”, la industrie sa fie un „taran”, la agricultura un „orasan”, iar prim ministru…un „procuror” plagiator…

Comments are closed.