Regia care asigură serviciile de termoficare în Capitală a anunțat că va începe săptămâna viitoare probele la cald. Într-un comunicat semnat de directorul RADET, Ion Voicu, se precizează că aceste teste vor începe în data de 15 octombrie și vor dura trei zile. În comunicarea transmisă presei se arată că, o dată cu începerea sezonului de încălzire, nu vor mai putea fi făcute debranșări de către cei care doresc să renunțe la sistemul centralizat.

Având în vedere scăderea accentuată a temperaturilor exterioare și prognozele meteorologice privind Municipiul București, R.A.D.E.T. București anunță inițierea probelor la cald în sistemul centralizat de încălzire începând cu data de 15 octombrie 2012.

Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distribuție și furnizare a energiei termice.

Ulterior, în funcție de evoluția temperaturilor exterioare (conform prevederilor art. 117 din Regulamentul din 20/07/1994, actualizat la data de 16/03/2000, pentru furnizarea și utilizarea energiei termice înregistrarea, începerea perioadei de încălzire va avea loc dacă timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00-6,00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici), se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent. Probele de funționare la cald a instalațiilor se vor desfășura în toate sectoarele din Capitală, excepție făcând zonele în care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrări de modernizare aflate în desfășurare.

Reamintim asociațiilor de proprietari care nu doresc să beneficieze, în acest moment, de energie termică pentru încălzire că au posibilitatea să-și regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor.

R.A.D.E.T. București recomandă ca probele de funționare la cald să se efectueze în vederea evitării, în sezonul rece, a disconfortului ce poate apărea în furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Pentru o bună operativitate, rugăm reprezentanții asociațiilor de propriatari să verifice ca vanele să fie deschise și totodată să asigure accesul personalului regiei în vederea constatării funcționării

În cazul instituțiilor publice cu caracter social (creșe, grădinițe, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru încălzire în regim permanent, singura condiție fiind înregistrarea unei solicitări din parte a a cestora.

Reamintim faptul că, potrivit art. 30, alin. (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.