Stilul acid al lui Radu Banciu a fost adesea contestat. De această dată, cunoscutul realizator TV are mari probleme, cerându-se sancționarea postului B1 TV, conform bugetul.ro

În cadrul emsiunii din 17 mai 2017, referindu-se la comportamentul afaceristului Gigi Becali, Banciu a făcut o serie de declarații halucinante despre comunitatea aromână, din care fac parte sportivi de renume precum Gheorghe Hagi sau Simona Halep.

„La ei (n.r. – la aromâni), după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (…) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă… Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă”, a afirmat Banciu.

În urma acestor declarații, jurnalista Steliana Bajdechi a lansat o petiție pe Internet, unde cere sancționarea „postului B1 TV  deoarece știm că România este o țară membră a Uniunii Europene, iar discriminarea este interzisă în programele audiovizuale , pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”.

Petiția poate fi semnată AICI.