RADU MORARU, ANALIZA LA SCANDALUL S.O.S | 26.02.2024 @NasulTv

0
309

În emisiunea de luni, 26.02.2024, Gabriela Calitescu l-a avut invitat pe Radu Moraru.
Pentru prima oară de la începerea scandalului din Partidul SOS, când Gabriela Calitescu a fost “integrată” în regia acestui conflict și a cărei imagine a fost folosită fără acordul ei la toate televiziunile importante din România, dar și pe alte canale media care au un impact important asupra publicului, Radu Moraru a facut o analiză acestui tablou trist și mincinos.

După mai bine de 2 săptămâni în care realizatoarei NAȘUL TV i s-au adus grave prejudicii de imagine, oamenii au putut să aibe acces la adevăr și să deschidă ochii mai bine la ceea li se “oferă” ca spectacol mediatic și meschine interese politice.
Gabriela Calitescu a anunțat și faptul că a făcut, prin avocat, o inștiințare către C.N.A., cu privire la modul în care presa audio-o vizuală s-a folosit de imaginea ei într-un context de scandal, sugerând, prin titluri și burtiere mari, că moralitatea sa este îndoielnică.

Iată câteva fragmente din solicitarea oficială adresată Consiliului National al Audiovizualului:
„vă solicit monitorizarea, identificarea și sancționarea realizatorilor emisiunilor audio-vizuale de tip TV dar și de pe platformele Youtube, Tik-Tok și Facebook, din perioada 18 februarie 2024 și până în prezent, ce au avut ca subiect pretinsa relație de apropiere dintre mine și dl. Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Iovanovici- Șoșoacă.
Arăt că în toate aceste emisiuni, inclusiv în jurnalele de știri realizate la nivel național cât și local, am fost prezentată drept motivul principal de scandal dintre soții Șoșoacă, insinuându-se faptul că eu aș fi avut sau am o legătură cu Silvestru Șoșoacă, fapt ne-adevărat.
Toate televiziunile care au prezentat imaginile de la un eveniment public la care eu și Silvestru Șoșoacă am dansat, au sugerat în mod mai mult sau mai puțin direct că ar exista o relație extraconjugală a lui Silvestru Șoșoacă cu subsemnata, fără a fi prezentate dovezi în acest sens și mai ales fără a mi se acorda posibilitatea să îmi exprim poziția cu privire la acest subiect.
Maniera în care am fost prezentată îmi aduce un grav prejudiciu de imagine în condițiile în care subsemnata sunt persoană publică, fiind realizatoare de emisiuni tv, afectându-mi reputația și demnitatea prin punerea într-o lumină nefavorabilă, de femeie cu o moralitate îndoielnică. Ori, în condițiile în care postul de televiziune Nașul TV promovează idei și principii solide din punct de vedere moral, acest prejudiciu de imagine se răsfrânge și asupra postului Nașul TV, dar și asupra familiei mele, a celor doi copii care au devenit ținta atacurilor și glumelor celor din jurul lor.
Amintesc faptul că în domeniul activității audio-vizuale, realizatorii de programe și emisiuni au obligația să respecte dreptul la demnitate și reputație al persoanelor prezentate în cuprinsul conținutului emisiunilor lor iar potrivit disp. art 10 pct. 3 lit e din Legea 504/2002 Consiliul Național al Audiovizualului are obligația de a proteja demnitatea umană și a dreptului la propria imagine a persoanelor.”

Vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, care vă va lamuri mai bine ce înseamna de fapt o manipulare cinică, dusă la extrem, instigare la ură în formă continuată cu consecințe grave asupra unui OM.

Emil Cirjan
producător general