AcasăActualitateRaluca Turcan: Greva USL dovedeste ca 250 de parlamentari sunt suficienti

Raluca Turcan: Greva USL dovedeste ca 250 de parlamentari sunt suficienti

Deputatul PDL atrage atentia, intr-o postare pe blogul personal, ca, prin absenta din Parlament, Opozitia nu face altceva  decat sa confirme rezultatele referendumului: 300 de parlamentari si o singura Camera.

“De o luna de zile, opozitia parlamentara refuza sa vina la lucrarile Parlamentului. Insa, vorba proverbului, tot raul spre bine: chiar si in aceste conditii, Parlamentul functioneaza. Exista o mobilizare puternica a coalitiei majoritare pentru a asigura prezenta legislativa si trecerea legilor prin Parlament”, scrie Raluca Turcan.

Deputatul PDL insista asupra discursurilor partidelor din opozitie , care se impotrivesc modificarii structurii parlamentare motivand ineficienta unui Parlament redus. “Majoritatea parlamentara de azi are circa 250 de parlamentari – aproape 70 in Senat si circa 180 in Camera Deputatilor. Avem, iata, un Senat functional cu 70 de senatori si o Camera functionala cu 180 de deputati. Iar asta in ciuda discursurilor mai vechi sau mai noi ventilate de opozitie cum ca Parlamentul nostru nu poate lucra eficient daca nu are macar 400 de parlamentari (acum sunt 471 de fotolii parlamentare)”.

Raluca Turcan spune ca PDL a facut totusi o “eroare” cand a sustinut reducerea numarului de parlamentari la 300, pentru ca greva USL a demonstrat ca Parlamentul poate functiona fara probleme chiar si cu 250 de senatori si deputati.

“Fara sa vrea, opozitia a devenit reclama vie pentru eficienta unei cure de slabire a Parlamentului. A permis puterii sa demonstreze ca se poate lucra cu un Parlament mult redus ca dimensiuni. Cred ca atunci cand PDL a decis sa sustina reducerea numarului de parlamentari la 300 n-am picat exact pe cifra cea mai buna. Zilele astea se dovedeste ca 250 de parlamentari sunt suficienti”, mai spune deputatul PDL.

 

RELATED ARTICLES

23 COMENTARII

  1. USl este absent datorită unei gindiri păguboase pentru romani!NU DORESTE să pună in aplicare VOINTA POPORULUI!Adică ,prin ignorarea referendumului cu solicitare de alegeri anticipate parlamentarii USL se situeaza in flagrant cu CONSTITUTIA!Cu DEMOCRATIA,pe care ei,cinici si sfidători,aroganti si nesimtiti O INVOCA!

  2. Acum trebuie batut fierul cat e cald. Conform referendumului. O singura camera cu 300 deputati. Reconfigurarea colegiilor. TRECETI LA EXECUTARE URGENT.

  3. imi pare rau sa o spun dar pana acum trebuia votata chestia cu 300 de parlamentari degeaba se tot borbeste ca vin alegerile si iar 4 ani vom plati niste trantori care ne mai si sug de toata rabdarea pe care o mai avem

  4. TONTA a declarat ca uslasii care nu-si vor dona indemnizatiile nemuncite sa paraseasca USL DAR L-AM VAZUT PE SARACUTUL ghise CA NU I-A donat ca el nu are cu ce trai astai singurul lui venit .iarasi ati mintit USL asilor.

  5. Oare cum sa facem sa nu mai fie Eminescu atat de actual si nu doar norocul mereu si mereu sa ne petreaca?

    Eminescu despre romani!
    Un articol scris de Mihai Eminescu
    (in presa anilor 1870-1889)
    “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

    Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

    Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu
    numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

    Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.
    Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie.
    Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
    Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.
    Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”

  6. … lui European. Ar fi culmea ca si acolo cand vom fi in opozitie sa nu participam la lucrari.

  7. Cand fac coada la caseria Parlamentului, nu inseamna ca parlamentarii sunt prezenti la serviciu. Obtinerea de venituri prin incasarea unor sume de bani pentru activitati neefectuate nu este legala si cel care da si cel care ia trebuiesc sanctionati conform lagii. La referendum alegatorii s-au pronuntat pentru reducerea numarului de parlamentari, iar ignorarea acestei optiuni este deasemeni ilegala.
    Suntem in UE. Preluam legi gata facute de altii mai democrati ca noi. Ce trebuie sa facem este sa le asimilam mai repede si sa ne facem simtita prezenta la nivelul Parlament

  8. Intro tara civilizata, in strada s-ar cere aplicarea referendumului, nu CE? Acum, ma uit pe webcam si vad zilnic cativa cetateni la universitate cu pancarde si fluturand steaguri. Pentru ce? Poate sa dea jos „dictatoru'”, dar asta se face prin vot.

  9. „opozitia a devenit reclama vie pentru eficienta unei cure de slabire a Parlamentului” imi place asocierea. 🙂

  10. Nu vreau sa ma credeti,ca nu stiu ce spun…dar zilele trecute chiar vorbeam cu doi prieteni,ca parlamentul poate functiona si cu 200 de parlamentari,si ca de trei ani chiar asa functioneaza.
    A fost ea opozitia de acord cu ceva in trei ani?
    Dupa cum am vazut s-au reunit cele doua camere,si treaba merge,100% nu avem nevoie de doua camere.
    Pana la urma,USL-ul a facut un lucru bun cu protestul lor,a demonstrat si demonstraza ca se poate cu o camera si 200 de parlamentari.
    Ei singuri si-au ales destinul,plecand in protest din parlament,sa le TRAIASCA 😆

    • @veve

      Atunci…, am interbsi eu ce se mai asteapta cu modificarea constitutiei, de ce nu se aplica, ce urmaresc totusi cei de la guvernare ?

  11. Io zic, că se poate şi fără ei din atâta, că tot ei au furat de au rupt deci ce 250 , ce 300 , cel mai bine nici unul. Alegem preşedintele şi îşi alege echipa, dă randament îl realegem nu dă altul la rând, că legile oricum sunt proaste. Aşa poate s-ar face legile de cei din teritoriu, specialiştii tehnocraţi şi nu pe interese politice şi de grup.

    • E o prostie mare cat Everestul.
      Oameni buni, noi alegem acesti politicieni ca sa ne faca legi!!! Ei habar nu au cu ce se mananca asta. Cati dintre ei au o facultate drept?
      Mi se pare mult mai normal sa existe un fel de Consiliu de vreo 10 persoane cu facultate, angajati ca bugetari cu studii superioare, la nivel judetean, care sa propuna legi spre discutie specialistilor cu doua facultati, dintre care una de drept, de la nivelul central, spre dezbatere, modificare si, eventual, aprobare. Va ganditi ca nu exista? Eu zic ca-i gasim. Salariul? Incadrarea? Ceva de genul: bugetar cu studii superioare si functie de raspundere.
      Iar politicienii daca vor sa mai existe si sa mai faca ceva sa-si suflece manecile si sa le puna in practica. Sa fie buni gospodari la nivel local, sa fie buni oorganizatori la nivel central, sa lucreze toti in beneficiul tarii.
      Mama, ce treaba buna ar iesi!
      Gata cu visele, trebuie sa ma trezesc!

    • Cei din teritoriu vor fonduri de la stat, dar si independenta ca sa le cheltuiasca cum vor. In plus multi nu au experienta si educatia necesara. Este un video pe site in care se arata cum cumperi un post in administratie si in Parlament, mai precis cu cat cotizezi pentru un loc cald.

  12. Sunt 41 de judete. 300 inseamna 7-8 parlamentari in fiecare judet. Suficient!

    • Judetele sunt relativ mici ca suprafata.
      La nivelul lor 3-4-5 (in functie de numarul populatiei) ar fi de ajuns, plus Bucuresti.
      Cati cetateni suntem? 19,5 milioane? OK.
      195 de parlamentari sunt arhisuficienti adica 1 la 100.000

  13. Asta da stire!

    Sa-i precizam doamnei Raluca Turcan doua amanunte care, se pare, ca-i scapa:
    1. Nu exista tara in Europa, in care clasa politica sa sfideze atat de mult alegatorii, incat sa nu respecte decizia populatiei prin Referendum.
    2. Deci, SOLICITATI RESPECAREA REFERENDUMULUI: PARLAMENT UNICAMERAL SI MAXIM 300 DE PARLAMENTARI asa cum au votat peste 80% din cei care au mers la vot!

    Repet, doamna Turcan, MAXIM 300, nu 300. 😆

  14. buna obsevatia 🙂 daca ajunge si asta un mesaj ca cel cu chiulangii sa nu fie platiti, usl o sa aibe probleme 🙂 daca mai migreaza 3-4 dela usl si o sa fie cvorum in senat au pus-o !

Comentariile sunt închise.

Most Popular

Prezentare generală a confidențialității
Nasul.tv

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.