Raportul tehnic al Comisiei Europene din MCV,  privind progresele facute de Romania in domeniul Justitiei, a fost prezentat, astazi, la Bruxelles.

Potrivit raportului, Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) continua sa avanseze intr-o serie de cazuri importante, iar implementarea codului penal si a codului de procedura penala trebuie accelerata. “Noul Cod Civil a intrat in vigoare fara probleme in octombrie 2011 si se preconizeaza ca in iunie 2012 va intra in vigoare si Codul de procedura civila. Ca raspuns la recomandarile Comisiei privind riscul ca in unele cazuri de coruptie la nivel inalt sa se implineasca termenele de prescriptie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a accelerat derularea proceselor privind cazurile de corupţie la nivel inalt”, notează Comisia.

De asemenea, activitatea ANI a fost prezentata ca una productiva, in ultimele luni institutia reusind sa majoreze bugetul prin atragerea de fonduri UE.

Pe de alta parte, executivul UE considera ca tratarea cazurilor amanate trebuie sa fie urmata de masuri suplimentare pentru a garanta ca deciziile in cazurile de coruptie la nivel inalt descurajeaza ilegalitatile.

La finalul prezentarii Raportului Comisiei Europene, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a afirmat ca acest Raport este pozitiv pentru Romania, dar ca ar mai fi loc de eficientizarea inspectiei judiciare. “ Au fost remarcate progresele inregistrate la nivelul instantelor. CE apreciaza pozitiv activitatea Guvernului, Parchetului General, Directiei Anticoruptie si Agentiei Nationale de Integritate, dar si a Parlamentului”, a declarat Catalin Predoiu.

2 COMENTARII

  1. oare il apreciaza cineva pe predoiu?

    nu, noi trebuie sa latram, sa varsam venin la greu

    noi, vechii comunisti si securisti-antena3

  2. Pe cind asteptam laude si la ICCJ unde se judeca dosarele grele de coruptie,si solutiile intirzie sa apara.

Comments are closed.