rares-bogdanJurnalistul Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, lansează un apel la preşedintele Iohannis, pentru transformarea unirii cu Republica Moldova în principalul proiect de ţară al României. Într-un text plin de patos, publicat pe pagina sa de Facebook, jurnalistul afirmă că ar rămâne susţinător al României chiar dacă asta ar însemna să fie arestat.

„MODEL DE ŢARĂ, ULTIMA STRIGARE

Stăm în pielea goală, ruşinaţi de năpraznica imagine a adevărului, dar mândri că suntem români măsurabili. Dar cu oricâte cuvinte (în minte, nu ştim altfel) am zugrăvi realitatea pe care o plăzmuim, oglinda e mereu în faţa noastră: istoria. Nu avem decât un model de ţară: să ne adaptăm. Viziunea e ceva abstract, şi dacă n-ar fi, ar fi probabil un articol din codul penal. Eu am un singur crez, Romania şi, cu toată exagerarea, mai rămâne să fiu arestat pentru asta.

Ne este interzis să fim români, suntem doar ocazional solidari. Suntem cumplit de solidari cu cauza altora, dar a noastră ne este necunoscută. Nu avem niciuna. Domnule Iohannis, aţi lansat ideea făuririi unui model de ţară. Poate ultimul. Sper că ultimul, sper că vom şti, cumva, să ne urnim. Un grup de tineri basarabeni mi-au adus aminte ieri ceva structural pentru noi, românii: familia. „Suntem fraţii voştri”, mi-a spus un adolescent. Am învăţat din istoria noastră, atât cât ni s-a permis să avem una, făurită cu paloşul, vorba poetului, ceva vital: când ne este greu, ne uităm în jur. La mama, la tata, la bunicii din cer, la soţi, la copii, la fraţi, şi ştim că o vom scoate la capăt.

Românii au fraţi, sunt aproape, dar atât de departe. Să fim mari, domnule Iohannis! Să fim în stare să avem un vis pe care imperiile ni l-au interzis! Să credem în ceva! Să credem măcar în ceva! Să nu ne lase din nou istoria repetenţi, abonaţi la dispreţul celor care au ştiut să-şi negocieze avantajele. Asumaţi-vă, domnule Iohannis, unirea din vis, şi poate mâine vom putea să facem paşi să o atingem! Să avem un singur model de ţară: MAREA UNIRE a tuturor romanilor. Să fie acesta continuarea acelui teribil „stop şi de la capăt”! Să fie alt capăt, domnule preşedinte! Să fie startul de la care ne vor ierta generaţiile pierdute, fugite, pentru că 26 de ani ne-am bătut joc de potenţialul nostru! Sa nu ne mai fie frica sa gândim si sa acționăm major”, scrie Rareş Bogdan, potrivit stiripesurse.ro.