rares bogdan - dan puric

Actorul Dan Puric a fost în ultimele zile, după ce a apărut la o emisiune la Realitatea TV, ţinta unui val de critici pe reţelele de socializare. A fost adus în actualitate un articol mai vechi al lui Andrei Pleşu, în care acesta îl critica pe Puric, şi a fost scoasă din nou la lumină calitatea de fost informator al Securităţii pe care ar fi avut-o actorul. Dan Puric are însă parte şi de apărători. Unul dintre cei care merg contra curentului este realizatorul TV Rareş Bogdan, care îi aduce un adevărat omagiu lui Puric şi “şterge pe jos” cu detractorii acestuia, scrie stiripesurse.ro

“Spun inca de la inceput ca nu este corect ce i se intampla acestui om de cate ori paraseste scena teatrului sau a salilor de conferinte pentru a calca intr-un platou de televiziune. …Multe ziceri din Dan Puric au devenit virale pentru a fi apoi ciopârţite de minţi pretins virile, şi asta deoarece în spaţiul (de)formator de opinie, confiscate până la ultimul cent de nişte bocitoare cu pretenţie de walkirii, a apărut un tip care cuteză să aibă alte păreri. Trăim într-un secol unde, în ciuda spaţiului nesfârşit de exprimare, trebuie să gândeşti “politically correct”, căci altfel trebuie să sfârşeşti îngropat în scuipat. Sa inteleg ca vechea mostră de fair-play a lui Vasile Alecsandri – “E unul care cântă mai dulce decât mine?/ Cu-atât mai bine ţării, şi lui cu-atât mai bine” e prăfuită, jalnică şi patetică, nu? Desueta, nu?

…Singurul pe care îl cred că dojeneşte sau o face pentru ca doreste o polemica civilizata pe model de inceput de secol XX (in realitate dansul nu critică, îi ştiu verbul, peniţa şi mintea tăioasă atunci când critică cu adevarat) este Andrei Pleşu. Tocmai de aceea nu mă voi referi la domnia sa. Dansul a aruncat civilizat o manusa a polemicii pe care Dan Puric o poate ridica sau nu. Nu la nobili fac referire, ci la puşlamalele nătânge care pândesc orice fărâmă de altfel de patriotism decât cel deprins în întâlnirile de educare ale post-modernismului şi fac în aşa fel încât să-şi justifice solda. Şi ştiţi cum se produce asta? Se dă un telefon, se stabileşte întâlnirea cu vectorul care deţine pâlnia, se anunţă “Pericoool!!”, “agent al reactiunii”, şi haţ! Punguţa cu 2 bani. “Pericol cu ce scop?” “Defetism!!” “În favoare cui?” “A lui Putin!” :)))) “Ambasadeleeeeeeee!!! Aoleu!! Poate unii se pot simti atacati si atunci mai bine incepem operatiunea “defaimarea” cu limbutul asta de Puric, se gandesc unii sau altii…..

… Măi băieţaşi si fetite, măi dragă, sunteţi atât de transparenţi… Ce afirmă până la urmă Dan Puric atât de deranjant pentru geopolitica din capul vostru? Că România a fost mereu în Europa. Că fiecare familie trebuie să-şi facă propriul Mărăşeşti. Că doar credinţa şi iubirea de ţară declarată şi prestată în paradigma strămoşească ne poate salva. Ca regalitatea era solutia? Că putem să nu mai fim atât de slugi, că dacă ne iese din pieptul de aramă şi interesul naţional adevărat, nu mimat sau pus pe cozoroc precum Tweety, poate vom fi mai respectaţi.

…Visez cu mult drag la clipa în care veţi cădea din vârful mormanului cu rahat pe care îl mâncaţi şi vă va fi ruşine să mai daţi ochii cu ascultatorii, cu cititorii, cu telespectatorii si mai ales cu vecinii. Am credinţa că se va întâmpla, odată şi-odată. Sper doar să apuc să vă văd privind, precum Zorba, spre năruirea gaselniţei cu ajutorul căreia aţi devenit unii bogaţi si altii frustrati fara să iubiţi ţara asta care vă înghite toate lăturile si continua sa zambeasca increzator prin oamenii sistemului ce vor exclusiv doar personaje gri, fara insusiri ca sa citez din Musil.

Va e teama si de Puric? Sistemul reactioneaza pentru ca Puric e prea sincer, prea direct si prea iubitor de Romanie? Spre deosebire de multi dintre voi, care va rusinati de Romania. Va deranjeaza ca Puric vorbeste cu patos si poate strica anumite planuri care sa duca la alternative? Aici e problema? Ce naiba v-a apucat sa il balacariti in felul acesta odios si plin de lasitate? Nu va place, simplu, folositi telecomanda sau intrati in polemica folosind argumente interesante si nu scuipati! Construiti!”, este mesajul publicat de Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook, citat de stiripesurse.ro