Dan Tăpălagă contrazice articolul EvZ şi precizează că nici el, nici Monica Macovei nu au luat vreun registru sau alt document cu ocazia vizitei în arhiva SIPA de la începutul anului 2005, scrie romaniatv.net

Dan Tăpălagă afirmă că nu le-a cerut nimeni certificate ORNISS lui şi ministrului Justiţiei Monica Macovei când au intrat în arhiva SIPA.

„Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o”, a scris Tăpălagă într-o precizare pe Facebook.

Mesajul lui Dan Tăpălagă:

„Sunt ultimele precizari pe care le voi face pe tema arhiva SIPA. Tot ce am avut de spus, am spus deja acum o saptamana. Acum nu fac decat sa reiau precizarile si sa clarific niste aiureli vehiculate de Andronic&Basescu. Vad ca insista, se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Ti-am tot explicat, Dane, de ce te prefaci ca nu pricepi. Cand ne vom judeca noi, exista o buna posibilitate sa zaci inchis, condamnat intr-unul din cele trei dosare (trei pana acum). Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare, la fiecare termen de judecata. E un rasfat pe care ti-l vor oferi oricum Danilet si Macovei. Eu nu voi fi atat de generos, la cate porcarii, ineptii, minciuni ordinare, calomnii si injurii ai ventilat in ultimele zile.

Repet si subliniez:

– Am asistat la intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata. A se vedea pe larg articolul meu din 24 mai (Cum am asistat la masuri de securizare a arhivei SIPA) 

– Totul a durat maxim o ora, in prezenta conducerii SIPA, in nici un caz sase. Pur si simplu nu aveam ce face sase ore, era o vizita inopinata pentru a verifica o informatie primita la minister referitoare la posibile actiuni de distrugere a arhivei. Cu asa ceva nu te joci. S-au sigilat niste intrari, aia au balbait niste explicatii si toata lumea s-a carat acasa exact asa cum a venit. 

– Exista un proces verbal semnat de toti cei prezenti in seara respectiva. Documentul poate fi cerut, consultat si acolo scrie exact ce s-a intamplat, cat a durat etc. 

– Nici ministrul Macovei, nici eu n-am plecat cu vreun registru, document, CD sau capat de hartie din arhiva SIPA. Este o aberatie si o inventie usor de demontat. Din nou, exista un proces verbal in care s-a consemnat tot ce s-a intamplat. 

– Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o. 

– A existat separat o actiune de sigilare a tuturor fisetelor din minister, repet, din cadrul ministerului nu din alta parte, in cadrul procesului de predare – primire. Aceasta actiune absolut fireasca, obligatorie pentru orice ministru responsabil care preia un minister de importanta justitiei, n-are nici o legatura cu arhiva SIPA. Mai ales cand noua putere se instala dupa o putere corupta si abuziva, pe care Dan Andronic o slujise in calitate de consultant al fostului premier Adrian Nastase, platit regeste la fel ca acum, sa abureasca publicul cu tot felul de diversiuni”.

Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei, şi jurnalistul Dan Tapalagă, consilierul său de la acea vreme, ar fi intrat în arhiva SIPA în ianuarie 2005, fără a prezenta certificate ORNISS, şi ar fi plecat de acolo cu registrul de intrări-ieşiri, scrie EvZ.ro, care susţine că citează dintr-o notă scrisă a unui fost ofiţer SIPA. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu e normal ca aceste registru să ajungă la un ministru.