ben - elefant

Un elefant mascul, acum cunoscut sub numele de ”Ben”, a ajuns să ceară ajutorul oamenilor după ce a fost rănit de braconieri, scrie IFL Science, conform descopera.ro

Elefantul suferea de deshidratare severă şi avea o rană infectată pe umăr. El a fost observat şchiopătând în apropierea caselor celor angajaţi la Bumi Hills Safari Lodge, în Zimbabwe. Animalul a urcat un deal până a ajuns aproape de casele personalului, aparent, să caute ajutor şi un loc pentru refugiu.

„Logic, dacă un animal are un prejudiciu care îi îngreunează considerabil mobilitatea, aceasta nu ar încerca să urce un deal, ci mai degrabă ar rămâne pe o suprafaţă plană în apropierea apei”, a declarat Nick Milne, managerul Fundaţiei Bumi Hills. Dar, potrivit imaginilor, Ben se apropia de case, uitându-se în interior, căutând insistent asistenţă.

ben - elefant

Complexul găzduieşte, de obicei, un medic veterinar, care ar fi fost în stare să trateze şi să îngrijească în mod corespunzător animalul rănit. Dar din anumite motive, în acel weekend, veterinarul nu se afla acasă. Oamenii au fost nevoiţi să cheme un medic veterinar din capitala Zimbabwe, Harare, care se afla la peste 300 km distanţă.

Ben a aşteptat cu răbdare mai mult de 6 ore până veterinarul a ajuns. De îndată ce medicul a venit, expertul faunei sălbatice i-a administrat elefantului un tranchilizat pentru a-i putea curăţa rănile. El i-a administrat antibiotice şi i-a aplicat un bandaj impermeabil.

În timp ce animalul se afla sub anestezie, medicii veterinari au folosit un detector de metale pentru a-i găsi glonţul din umăr. Experţii în fauna sălbatică sunt convinşi că braconierii sunt de vină. Veterinarul a descoperit, de asemenea, alte două găuri de glonţ cicatrizate în ureche, acestea adăugându-se la suspiciunile lor că Ben a fost victima unei tentative eşuate de braconaj. Animalului i-a fost fixat, în cele din urmă, un guler radio pentru a i se urmări mişcările viitoare.

ben - elefant

Milne admite că Ben ar fi găsit casele oamenilor întâmplător.

„Eu cred totuşi că elefanţii sunt mult mai deştepţi decât suntem obişnuiţi să credem”, a concluzionat Nick Milne.

Cei de la Fundaţia Bumi Hills speră că povestea lui Ben ar putea contribui la creşterea gradului de conştientizare a istoriei sumbre din Zimbabwe în ce priveşte braconajul din ultimii ani.