ponta-duicuPremierul Victor Ponta s-a intalnit cu baronul PSD, Adrian Duicu la masa in data de 8 iulie 2013 la restaurantul Joseph din Capitala, scrie negru pe alb in rechizitoriul procurorilor DNA, detaliu mentionat in articole publicate de Gandul si de EVZ. Dupa intalnire, Duicu ii comunica lui Ionel Georgescu ca i-ar fi rezolvat problema numirii la conducerea Directiei Anti-Frauda din ANAF. Ponta a negat in urma cu cateva zile, cand in presa au aparut detalii despre aceasta intalnire, ca ar fi luat masa cu Duicu. ” Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii”, a spus Ponta la doua zile dupa aparitia informatiilor despre masa luata cu Duicu in oras.

Pe 22 iulie, Realitatea TV publica fragmente din interceptarea unor dialoguri Duicu-Georgescu in care baronul PSD se lauda ca „sunt cu premieru’, aici, la masa” si ca „problema ta s-a rezolvat acolo, ce-i zis tu, ce vrei tu, la Directia Anti-Frauda”. Doua zile mai tarziu, pe 24 iulie, Victor Ponta a negat, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, ca s-ar fi intalnit vreodata cu Duicu, nici la guvern nici la masa. „Povestea cu Duicu – în continuare, mă abţin în a comenta foarte mult, pentru că e un dosar pe rol în care nu am nicio calitate procesuală. Am văzut că în fiecare zi apare că vorbea despre mine. Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii. Nişte moguli buni. Dacă voi fi chemat la DNA, sunt gata să merg“, a declarat Ponta, la Adevărul Live.

Pe 28 iulie procurorii DNA au anuntat trimiterea in judecata a fostului presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu pentru trafic de influenta. Pana acum, atentia publicului a fost centrata pe incercarea baronului PSD de a obtine o functie de conducere la Bucuresti pentru sotii Ponea, drept rasplata pentru o sentinta favorabila pronuntata de sora sefului IJP Mehedinti. Din rechizitoriu procurorilor DNA rezulta insa ca Duicu si-ar fi folosit influenta si cu alte ocazii. Astfel, ar fi discutat la masa chiar cu premierul Victor Ponta in incercarea de a obtine numirea lui Ionel Georgescu la Directia Antifrauda din ANAF.

Episodul întrevederii Ponta – Duicu din restaurantul Joseph relatat in Gandul si EVZ
„La data de 8 iulie 2013 (luni), în jurul orei 14.00, după reunirea Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat, Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la restaurantul Joseph (situat în din Bucureşti, str. Dr. Ion Cantacuzino nr. 8, sectorul 1) împreună cu premierul Victor-Viorel Ponta.
Cu privire la acest aspect, la ora 13.52, Duicu Ioan-Adrian a purtat următoarea discuţie cu Georgescu Ionel (persoană apropiată lui Duicu Ioan-Adrian, pe care acesta, în aceeaşi perioadă, încerca să o impună la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală):
Ionel Georgescu: Da ADI.
Adrian Duicu: Sunt la restaurant JOSEF, pe strada doctor ION CUZINO, nu ştiu unde e.
IG: Unde e asta, stai că nu te aud.
AD: Strada doctor ION CUZINO…
IG: Strada doctor ION CUZINO…asta ce…
AD: Strada doctor ION CANTACUZINO, restaurantul JOSEF îi zice.
IG: GIUSEPE, bine…
AD: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Antifraudă.
IG: Hai că vin la tine şi-mi spui.
AD: E rezolvată! Sunt cu premieru’, aici, la masă.
IG: Am înţeles. Vin în zonă după tine?
AD: Vino aici! De aici vii şi mă iei! Da.
IG: Ok. Bine.

Cine este Ionel Georgescu? Sorina Matei explica pe blogul ei: „Pentru că în mod natural si logic aproape toate se leagă, din Mehedinti se trage si cel de-al doilea dintre cei mai destoinici locotenenti ai generalului Dumitru Iliescu. Ionel Georgescu, fostul sef al DGIPI, prietenul politicienilor si unor vedete, din cauza căruia în 2009 s-a rupt un întreg Guvern si coalitie si au picat trei ministri de Interne, este cel care acum, în realitate, patronează judetul prin puterea de influentă pe care o are”. Acest Ionel Georgescu era si preferatul lui Vanghelie, care gasea intamplator pe banca in parc informatii clasificate si dosare lasate de Mos Craciun.

Ionel Georgescu a fost propus de PSD, in 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele sau se leaga de scandalul care a dus la iesirea PSD din coalitia de guvernamant cu PDL din 2009. Mai precis, Ionel Georgescu era promovat si sustinut pentru sefia DGIPI de catre Catalin Voicu si de fostul general Mitica Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Catalin Voicu stim ca acest dorea chiar sa devina ministrul Internelor. In schimb, la minister au fost numiti Gabriel Oprea, Dan Nica si apoi Liviu Dragnea. Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu sa fie numit la sefia DGIPI, acesta fiind si unul din motivele pentru care PSD a parasit la acel moment guvernul.

Sursa: hotnews.ro

Comentariile sunt închise.