Şeful Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin Andreiana, alături de alţi angajaţi din Armată şi SRI au fost trecuţi în rezervă de către preşedintele Klaus Iohannis. Trei dintre aceştia au fost ridicaţi în grad, transmite Preşedinţia. Solicitările vin în contextul OUG privind pensiile speciale, conform mediafax.ro

Şeful Jandarmeriei Române, general de brigadă – cu o stea Andreiana Marin din Ministerul Afacerilor Interne îşi va înceta activitatea începând cu data de 15 august 2017, potrivit deccretului semnat marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a semnat şi decrete de trecere în rezervă a trei colonei din SRI, cărora le-a acordat şi gradul de general de brigadă cu o stea. Aceştia sunt colonelul Dumitrescu Mihaela, colonelul Pasăre Bogdan şi colonelul Cecan Simion.

Totodată, şapte generali din Armată au trecut în rezervă. Aceştia sunt: general-maior – cu două stele Tărpescu Ovidiu-Ionel, general-maior – cu două stele Harabagiu Marius, general de brigadă – cu o stea Badea Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Mîndrescu Mircea, general de brigadă – cu o stea Vişan Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Lăpădat Dan-Angelo, general de brigadă – cu o stea Zanfir Constantin.

Pe lista decretelor de trecere în rezervă se numără şi contraamiralul Dumistrăcel Cătălin-Silviu, contraamiralul de flotilă Frăţilă Tiberiu, contraamiralul de flotilă Uce Gigi-Cristinel, contraamiralul de flotilă Hăulică Dan, contraamiralul de flotilă Stănciulescu Ioan, chestorul de poliţie Scripniciuc Ioan şi generalul de brigadă – cu o stea Oltean Dorin.

Toate aceste decrete au fost semnate la doar o zi după ce alţi 10 generali SRI au fost trecuţi luni în rezervă.

Cele mai multe au loc la cerere, în contextul în care Guvernul vrea să modifice legea privind pensiile speciale de care beneficiază şi militarii.