aurora-simionescu

O româncă a fost numită profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză (JAXA). Aurora Simionescu este prima persoană din afara Japoniei care este numită într-o astfel de funcți, scrie libertatea.ro

Aurora Simionescu, fostă studentă a Universității Jabos din Bremen, a primit funcţia de Associate Professor la Agenţia Spaţială Niponă JAXA, la numai 33 de ani. Într-un mesaj publicat în luna octombrie pe pagina ei de Facebook, românca a spus că ea, alături de o cercetătoare din Marea Britanie, sunt primele din afara arhipelagului care primesc o funcție permanentă la JAXA.

Cine este Aurora Simionescu

Românca Aurora Simionescu, născută în Brăila, a urmat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” În clasa a XI-a a fost selectată (împreună cu alți 500 de elevi) dintre 11.000 de elevi pentru o bursă de studii de un an în Statele Unite ale Americii, la Deerfield Academy din Massachusetts.

Între 2002 și 2005, Aurora Simionescu și-a făcut studiile de licență în geoștiințe și astrofizică, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul magna cum laude. Din 2005 a început un doctorat la Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik (în română Institutul „Max Planck” pentru fizică extraterestră) din Garching (Germania).

Românca a fost inclusă în topul celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Sud, alături de alți 12 români.

Aurora a declarat unui site nemţesc că zilnic încearcă să îşi lărgească orizonturile minţii şi să înţeleagă mai bine profunzimile Universului în care trăim.

„Încerc să împing limitele cunoaşterii mele, câte puţin în fiecare zi. Asta e provocarea mea”, susţine, potrivit idw-online.de, cercetătoarea româncă, fostă studentă a universităţii Jacobs din Bremen, scrie ZiarulRomanesc.de