raed-arafat-pompier-mort-465x390Publicaţia Agenda Pompierului întreabă de ce şeful IGSU, inspectorul general Ovidiu Vasilică, şi şeful DSU, Raed Arafat, nu au fost prezenţi la incendiul de luni, de la Jilava, unde un pompier şi-a pierdut viaţa. În plus, se arată că pompierii nu au asigurări de viaţă!

Publicaţia citează un ordin de ministru care prevede că inspectorul general al IGSU trebuia să prezent la intervenţia de la Jilava, care a fost una de amploare şi a implicat 100-150 de persoane.

“Conform OMAI nr. 1134 din 13 ianuarie 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind planificarea, pregătirea, organizarea, desfăşurarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie ale serviciilor de urgenţă profesioniste: ART. 46 (1) Conducerea acţiunilor de intervenţie, pe urgenţe, se asigură astfel: a) urgenţa I – de şeful gărzii de intervenţie al subunităţii în al cărei raion de intervenţie s-a produs situaţia de urgenţă; b) urgenţa a II-a – de comandantul grupului de intervenţie sau de inspectorul-şef, pentru inspectoratele unde nu funcţionează grupuri de intervenţie; c) urgenţa a III-a – de inspectorul-şef în a cărui rază de competenţă s-a produs evenimentul; d) urgenţa a IV-a – de inspectorul general al Inspectoratului General.”

Agenda Pompierului mai aminteşte că Raed Arafat s-a deplasat la Chişinău, după prăbuşirea elicopterului SMURD, dar nu a venit până la Jilava, aflată la 15 km de Bucureşti.

Publicaţia mai arată că pompierii nu au asigurări de viaţă şi de sănătate.

Citiți articolul integral pe evz.ro