beke-istvan-attila-735x400Dezvăluiri incredibile. Membrii Mişcării pentru Tineret “64 de Comitate” plănuiau şi alte atentate în afară de cel care urma să aibă loc cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Naţională. Conform DIICOT,  într-o altă acţiune teroristă ar fi urmat să arunce în aer reţeaua de transport a gazelor naturale din Ardeal.

-Am zis că ar trebui acţiuni mai dure.

-În ceea ce priveşte harta de gaze dacă ruşii închid… de fapt, ucrainenii, că prin Ucraina trece conducta dublă de gaze, conducta de tranzit… Una din ele a fost aruncată în aer. Dar cealaltă funcţiona. Există două ca în caz că sunt probleme cu una, cealaltă e funcţională.

-Da, pentru că tot timpul există o conductă de siguranţă. Dacă una se duce naibii, cealaltă…

-Trece pe lângă Târgu. Se vede şi în Sânzieni, la Pasul Oituzului, în multe locuri.

-Szocs Zoltan: Ar trebui să o aruncăm în aer tocmai în ziua de Crăciun”

Discuţia a avut loc între membrii grupării Mişcarea de Tineret „64 de Comitate” Transilvania, scrie stiripesurse.ro.

Beke Istvan şi Zoltan Szocs sunt acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în timpul manifestaţiei de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc. Ei au fost trimişi deja în judecată de procurorii DIICOT, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Zoltan Szocs este liderul grupării Mişcarea de Tineret „64 de Comitate” Transilvania, iar Beke Istvan este membru al acestei grupări. Ambii sunt în arest preventiv, procurorii propunând instanţei menţinerea măsurii preventive.