iohannis1Aflat în Spania, într-o vizită oficială, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în fața unui grup de români din Madrid, cărora le-a dat garanții ferme că, între marile sale obiective politice, se numără și protecția cetățenilor patriei, indiferent unde s-ar afla.

”Avem o nouă Strategie Naţională de Apărare. O amintesc aici pentru că am ţinut în cuprinsul ei să fac o declaraţie fermă, care pe unii sau chiar pe mulţi i-a surprins. Am spus că o Românie puternică este aceea care poate asigura securitatea cetăţenilor săi și îi poate proteja, prin mijloace diplomatice și juridice, oriunde s-ar afla ei. În toate discuţiile pe care le am cu omologii mei, respectarea și garantarea drepturilor românilor în ţările în care trăiesc și muncesc se află printre subiectele cele mai importante. De asemenea, cred că autorităţile române trebuie să aibă mereu în vedere o relaţie mai bună și mai strânsă cu cetăţenii, servicii consulare mai eficiente și adaptate realităţilor, o organizare care să răspundă cerinţelor și o comunicare pe măsură. Am toate aceste lucruri în atenţie” a mai punctat președintele.

Au trecut patru luni, reamintim, de cînd, pe 4 aprilie, un cetățean român, Iulian Gherguț, plecat să cîștige o pîine pe meleaguri străine, a fost răpit în Burkina Faso, cel mai probabil de teroriști.

Au trecut, totodată, două luni de zile de cînd Ministerul de Externe nu a mai comunicat nimic despre soarta românului răpit în Africa, iar președintele, starostele serviciilor secrete autohtone, nu a mai suflat un cuvînt pe această temă.

Români, dormiți linistiti! Klaus Iohannis vă apără oriunde v-ați afla…

sursa: inpolitics.ro

5 COMENTARII

  1. MUTUL INTII al tarii ar fi trebuit sa-i primeasca la Cotroceni pe tinerii unionisti; nu sa se ascunda la Sibiu! Rusine tovarase Klaus…la discutii „profunde” te pricepi, ce-i drept!
    Despre votul prin corespondenta / electronic chiar NIMIC! Nu te-au intrebat romanii din Spania despre acest deziderat NECESAR? sau i-ai scos de pe lista.

  2. Strategia a fost aprobata la mult timp dupa rapire. Pentru a o implementa, e nevoie de timp. In plus, a spus intr-una dintre conferinte ca se intereseaza de situatia romanului rapit. Presedintele nu e reporter ca sa apara zilnic la stiri cu situatia X sau Y! Faceti o adresa catre SIE, desi s-ar putea ca situatia sa fie foarte complicata iar orice dezvaluire in presa sa puna in pericol viata celui rapit.

    • dar tu cine esti de le stii pe toate? cel de-al doilea presedinte?! ca primul, doarme pe el, se vede!

      • Doarme doar pentru comunisti, tzatze, circari si amatori de tiganii! Nu-ti bate capul. Oricum nu l-ai votat. Vezi-ti de mitoman sau de puscariasa! 😉

Comments are closed.