Cei doi romani decedati in urma atentatului din Algeria au fost repatriati, marti dimineata, cu o aeronava C+27 J Spartan a MAPN.

Dupa aterizarea aeronavei in jurul orei 7.00, in incinta bazei aeriene a avut loc si un scurt ceremonial, incluzand si o slujba religioasa, la care au fost prezenti oficiali ai MAE si MApN, precum si membri si apropiati ai familiilor celor doi romani.

Aeronava de tip C-27 J Spartan apartinand MApN a decolat, luni, catre Alger, in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in evenimentele din In Amenas.

„Ministrul Afacerilor Externe informeaza ca au fost obtinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobarile necesare pentru efectuarea zborului militar catre Alger in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in tragicele evenimente din In Amenas. Actiunea de repatriere a fost planificata si coordonata de Celula de criza de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmand a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe”, se arata intr-un comunicat al MAE.

4 COMENTARII

Comentariile sunt închise.