romania- piata universitatii - 2014

Numirea lui George Cristian Maior în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Statele Unite este un semn că România continuă să rămână captiva serviciilor secrete.

Dl Maior a devenit Director al SRI în urma unui târg între președintele Traian Băsescu și PSD:  vi-l accept pe Maior la SRI, mi-l acceptați pe Săftoiu la SIE. Ce a urmat, știm cu toții.

Prezidențialele din 2014 au adus la lumină ce se nega din întuneric: Meleșcanu juca o carte; Coldea juca și el o carte; George Cristian Maior juca o altă carte.

Servicii secrete “politic imparțiale”, cum le lăuda cel mai recent ambasador al Statelor Unite la București!

Disperarea lui Traian Băsescu, datorată imposibilității de a-și impune urmașa, a declanșat punerea pe tapet a multor detalii grăitoare despre starea statului de drept în România.

Cartea pe care a mers nașul de cununie a fost finul de cununie. Finul a pierdut, nașul și-a dat demisia. Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Nu și puterea.

Pachetul de cărți a fost reamestecat. Când cărțile au început să fie scoase din pachet și puse pe masă, România s-a trezit în punctul de unde nu plecase decât în visul unor alegători.

În decembrie 1989, grupuri aparținând fostelor servicii secrete au ocupat, rapid, spațiul apărut prin căderea lui Nicolae Ceaușescu. Nicăieri un asemenea gol nu are viață lungă.

Partide, sistem bancar, justiție, lumea afacerilor (vizibile și mai ales invizibile), media, asigurări, investiții, biserica etc. au reintrat sub controlul unui pupitru de comandă atins de nemurire.

Prin plasarea lui George Cristian Maior la Washington, polul diplomatic românesc în SUA redevine citadela fortificată a PSD-ului și a tot ce s-a “despărțit” de el – de la oameni la grupuscule așa-zis politice.

Dl Maior va avea foarte mult de câștigat din șederea la Washington. România – nu. Parteneriatul româno-american nu va consolida respectul reciproc. Va adânci raportul șef – subordonat.

În istoriografia româno-americană va continua să fie încurajat și sprijinit, nu tocmai discret, curentul de gândire Ion Talpeș – Larry Watts.

Umbra unui Ceaușescu merituos și cea a unei Securități virtuoase, chiar și în decembrie 1989, ne vor vizita tot mai des, până vor fi invitate să ia loc într-un capăt și celălalt al mesei.

Poftă bună!

Potrivit Elenei Udrea (necontrazisă până acum), pe când era director al unui serviciu de informații, George Cristian Maior îi șoptea pupilei prezidențiale că este filată chiar de serviciul pe care îl conducea el – SRI.

Deontologia dlui George Cristian Maior pute.

Încă mai cred într-o Românie a “lucrului bine făcut”, dar nu cred că “lucrul bine făcut” poate să înceapă în felul acesta.

În ultimul sfert de veac, România a mai trăit asemenea începuturi. “Lucrul bine făcut” cu care s-a ales arată al dracului de prost făcut.

Cândva, realizând că a nimerit într-un anturaj cu totul străin speranțelor sale, un poet celebru a exclamat: “Scuzați, bag sama că a fost vorba de o confuzie…”

 

Sursa: dorintudoran.com

12 COMENTARII

 1. Ne Tudorane, si mie mi-a mirosit tare urat atunci cand te-ai inhaitat cu Varanul. Desi stiai prea bine ce hram purta acest individ abject. Crezi ca mai ai credibilitate? Nicidecum. N-ai decat sa mesteci cat poftesti. Bruma de onoare ti-ai spulberat-o singur prin atitudini si actiuni cel puytin dubioase pe care le-ai avut dupa 1990… Sigur ca Maior isi primeste sinecure. Dar asta se intampla pentru ca Tabloul de la Cotroceni e blat cu Derbedeul de la Palatul Victoria.
  P.S. Ar fi fost tare interesant sa ascultam ce crezi matale si despre numirea tovarasului Hurezeanu ca ambassador la Berlin, in opinia mea o numire absolut nepotrivita. Am ramas siderat sa aflu ca pana in luna martie ac fostul angajat al Europei Libere nu a cerut cetatenia romana, desi s-a intors aici de mai bine de 20 de ani!!! Atat de mult si-a iubit tara incat a preferat sa ramana doar cetatean german… Rusinos! Mai mult, nici pana in acest moment, desi decretul de numire a fost semnat de Tabloul de la Cotroceni,m Hurezeanu nu este cetacean roman. Ce-i bataia asta de joc. Ca sa nu mai amintesc ca Tabloul si l-a adus consilier pe Lazar Comanescu, unul dintre ambasadorii rusinii implicate in dezastrul votului din diaspora, in Germania… L-a adus pe Comanescu in Romania ca sa-si trimita lingaul la Berlin. O alta numire de tot rasul este a personajului lamentabil Adrian Cioroianu. In rest, o rotire de cadre care reprezinta o bataie de joc la adresa celor care l-au votat pe Tablou pe 16 noiembrie 2014.

  • Iar mintiti. “Varanul” a aparut dupa. Dar trebuie sa mancati si dvs. o paine. Credibilitate in fata dvs.? Nu, nu-mi doresc sa am.

 2. “Numirea lui George Cristian Maior în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Statele Unite este un semn că România continuă să rămână captiva serviciilor secrete.”

  Maninci cacao prietene! Asta este dovada ca Romania este CAPTIVA ocultei mondiale!; ca Maior e roman cum sunt eu de culoare!

  • “Numirea lui George Cristian Maior în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Statele Unite este un semn că România continuă să rămână captiva serviciilor secrete.”

   Asta este dovada ca Romania este CAPTIVA ocultei mondiale!; ca Maior e roman cum sunt eu de culoare!

   Domnul Dorin Tudoran spune bine ceea ce spune, dar nu in CHEIA pe care tu crezi ca o intelegi…

   “HOASCA” – cum urit te adresezi tu “katy”- are dreptate! Intelege insa mult peste intelegerea ta

  • Fac pariu ca tu esti un rrrroman verrrde. Unul verritabil, desigurrrr… Ti-ai studiat arborele geneaologic? Esti sigur ca prin venela tale nu curge si sange de alogen. Ma uimesc toati rrromanii astia verrzi care se dau puri si neprihaniti. Chiar nu va e putin rusine? Maior poate fi condamnat din cu totul si cu totul alte motive, nu din alea pe care le scoti dumneata din dulapul imbacsit cu sovinism si nationalism de doi bani.

 3. Bai fraierilor, Romania este captiva MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista care stapaneste SUA, Romania si bineinteles SRI cu concursul cozilor de topor (Basescu, Ponta, Iohannis, etc.)

  • hoasco, te cauta alta hoasca cu coasa pe acasa,iar tu umbli fleandura pe site-uri debitand ineptii ! Dorin Tudoran este o victima a sistemului comunisto-securist ,scriitor exilat in SUA sub amenintarea securitatii, hoasco ! cine naiba te crezi sa dai lectii, anonimule ?O analiza de nota 10, felicitari Nasului ca a publicat articolul !

   • “Hoasca” are perfecta dreptate! Spalata pe creier esti TU care citesti numai reviste “ARICI POGONICI” scrise de ofiteri secu! Asa sa stii! Pune mina si citeste – INTELEGE – si apoi jigneste!
    Ai aflat ca in USA – “cea mai mare democratie” – se pune de o dictatura? Sau NU stii ce-i aia!

  • Mda… Iar a aparut idiotul supreme: Bunica. Baietel, ti-ai facut investigatii complete la mansard? Eu zic, ca specialist, ca ai mare nevoie de tratament de specialitate. Unul soc. Pe termen nedefinit. Nu-ti garantez ca o sa te faci bine, insa merita sa incerci. Ce zici, degeneratule?

Comments are closed.