grindeanu-dragnea

Au trecut sarbatorile de iarna. Iar la romani sarbatorile de iarna sunt pline de colinde si uraturi.
Urarile sunt de viata lunga, sanatate si prosperitate.
Unele sunt mai clare: Cite paie (tigle) sunt pe casa/ Atitia galbeni pe masa, sau Era-n spic ca vrabia si in pai ca trestia…
Din ce am citit eu deja aceste urari s-au indeplinit cu asupra de masura. Romania nu mai are nici o problema:
– economia duduie si nu mai stiu cum sa produca mai mult ca se exporta excelent, au aparut in noaptea dintre ani vreo 4-5 coridoare auto (autostrazi de la est la vest si de la nord la sud cu bretele si ocoliri de orase,
– pe caile ferate circula cu viteze mari, trenuri de calatori in care e cald, iluminat si vagoanele sunt curate, trenuri de marfa.
– asistenta medicala e fara probleme. Sunt vreo 6 spitale regionale ce au aparut in noaptea de Craciun, echipate, cu medici hipebinepregatiti. Si da, acolo nu se ia spaga. N-au nevoie, ca doar au salarii mari, sunt condusi de oameni integri si seriosi, nu e nici un sef membru de partid. Mai sunt vreo 2 in constructie ce pina in primavara vor fi gata.
– ca prin farmec, exista joburi pentru toti romanii, bine platite, asa ca de la 1 ianuarie Aeroportul Otopeni si intrarile de la granite sunt pline cu romanii plecati la lucru afara si care se intorc in Romania.
In urma alegerilor recente noul guvern a constatat ca nu mai e nimic de facut pentru urmatorul an, asa ca a decis sa isi consacre sedintele de guvern discutarii situatiei celor din inchisorile tarii, fiindca in comparatie cu nivelul de trai foarte ridicat al romanilor, cei din inchisori au conditii foarte grele.

Nu e adevarat ce am scris?
Pai ce altceva sa intelegi cind guvernul abia investit pe 4 ianuarie nu discuta decit despre 2 ordonante de urgenta, una de amnistie si gratiere si alta de modificare a codului penal?
E urgenta mare asta cu puscariile. Mai rau decit urmarile unui cutremur devastator sau valurile unui tsunami.
Nu mai e nimic de facut in tara asta. Si Dumnezeu din ceruri se uita si se minuneaza ce gura de rai e Romania.
Grija guvernului este spre cei din inchisori. Ceilalti nu mai pot de bine si de bunastare.

Stelian Cristea
Canada