Russian President Vladimir Putin holds the hand of German Chancellor Angela Merkel as they visit the Russian booth during a tour through the Hanover Messe on the first day of the industrial trade fair, in Hanover April 8, 2013. Russia is the partner country of the Hanover fair 2013, which runs from April 8 -12. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: POLITICS BUSINESS)
Russian President Vladimir Putin holds the hand of German Chancellor Angela Merkel as they visit the Russian booth during a tour through the Hanover Messe on the first day of the industrial trade fair, in Hanover April 8, 2013.  Russia is the partner country of the Hanover fair 2013, which runs from April 8 -12. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY  - Tags: POLITICS BUSINESS)
Russian President Vladimir Putin holds the hand of German Chancellor Angela Merkel as they visit the Russian booth during a tour through the Hanover Messe on the first day of the industrial trade fair, in Hanover April 8, 2013. Russia is the partner country of the Hanover fair 2013, which runs from April 8 -12. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY – Tags: POLITICS BUSINESS)

Germania și Rusia trebuie să se asigure că vor avea și pe viitor o relație apropiată, în condițiile „actualei situații internaționale complicate.”

Este avertismentul președintelui Vladimir Putin, într-o telegram de felicitare adresată cancelarului german Angela Merkel și președintelui Joachim Gauck, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reunificarea Germaniei.

Fără să se refere la „puncte fierbinți” precum Ucraina și Siria, unde cele două țări au avut adesea abordări diferite, liderul de la Kremlin a scris în telegramă că Rusia și Germania trebuie să se ferească de o „înstrăinare reciprocă.”

„Unificarea Germaniei, acum un sfert de veac, a însemnat sfârșitul războiului rece în Europa și a deschis un nou capitol în istoria relațiilor noastre”, a mai scris Putin.

sursa: paginaderusia.ro

3 COMENTARII

  1. SI TOTUSI MERKEL JOACA O CARTE .
    PINA LA URMA VOM VEDEA CINE VA DA MAT ?
    SA NU UITAM GAZALE RUSESTI CARE TINE ECONOMIA GERMANIEI TRAZA

  2. Germania da semne ca nu a invatat nimic din istoria secolului XX. A uitat complet ca pactul Ribbentrop-Molotov a permis Rusiei bolsevice sa iasa din izolare si sa intre din nou cu bocancii in Europa. A dus, mai ales, la declansarea razboiului mondial, din care Germania a iesit total distrusa, si odata cu ea, intreaga Europa. Acum Merkel are impresia ca o axa Berlin-Moscova va aduce Germania deasupra tuturor, politic si economic. Adica nemtii cu forta lor economica, iar rusii cu resursele lor materiale si umane nelimitate. Ce combinatie buna sa dea sah mat blocului anglo-saxon! Numai ca, daca pe drumul asta va merge (cum se pare), Merkel poate sa antreneze prabusirea U.E., inclusiv a propriei sale tari, in beneficiul adversarilor ei, asa cum s-a intamplat si dupa WW2. Madam Merkel, ar trebui sa-si demisia decat sa aduca ruina si dezastrul UE. Asta bineinteles, daca nu a fost cumva propulsata si nu este mentinuta la putere chiar in acest scop de forte ostile, ca Adolf Hitler, cel care, in ultimele sale zile, cand toata Germania era praf si pulbere, ii proslavea pe slavi si pe rusi, pentru “vitalitatea” lor superioara (de parca el nu ar fi avut nicio raspundere).

  3. După amabilitățile lui Putin la adresa conducerii Germaniei este evident că cele două țări au înțelegeri secrete pentru realizarea ambelor interese.Nu mai încape îndoială că Germania ca membră a UE a călcat strâmb uitându-se numai și numai la propriile interese făcând abstracție de mult trâmbițata unitate Europeană.Interesul poartă fesul din totdeauna,de unde europenii se așteptau mai puțin de acolo a venit necazul.Că și-au satisfăcut interesele până la urmă este treaba lor, dar au făcut un mare deserviciu UE, ridicând mingea la fileu cum se spune, Rusiei un dușman pe termen lung a Europei ceea ce este un lucru condamnabil o adevărată trădare și în ultimă instanță nota de plată o va plăti și Germania cu vârf și îndesat.La ora actuală UE are mulți dușmani dintre cei mai puternici pe plan mondial și este atacată în principal de:mafia finanțelor mondiale deranjată rău cu apariția monedei euro,Rusia care își vede blocate pe moment intențiile expansioniste în Europa(au fixul lor de sute de ani cu Europa) și nu în ultimul rând absolut toți cei care și-au văzut afectate aranjamentele de peste tot.Nu a fost ușor pentru mafia finanțelor americane, care se știe în ce mâini se găsesc,când dolarul a fost depășit de euro,toată așa zisă recesiune economică mondială a fost provocată de ei o manipulare finanțieră de mari proporții care nu are legătură cu economia reală jocul cu hârtiile lipsite de orice valoare de întrebuințare reală este la îndemâna lor ca și în teribilul an 1929,azi se știe cum a fost, tatăl defunctului președinte Kenedy un om genial în finanțe ia demascat la vremea lui pe cei care vor să stăpânească lumea prin forța banului,nimic nou sub soare, cam astea sunt în mare datele.Să auzim numai de bine.

Comments are closed.