intalnire secreta balti18 ”Valeți ai lui Putin” și-au pus semnătura pe un Pact care prevede unirea eforturilor pentru întărirea statalității și principiilor duhovnicești ale Moldovei multinaționaliste. Prin semnarea Pactului, valeții își asumă obligația să lupte „împotriva unioniștilor din Republica Moldova”. Atât derularea grabnică a evenimentului și cât redactarea, pe alocuri stângace, a textului acestui Pact, par a fi o încercare de a motiva, cumva, întâlnirea secretă care a avut loc pe 5 iunie. Semnarea documentului a avut loc ieri în cadrul unei întâlniri oficiale organizată după cea de la Bălți, dată în vileag în exclusivitate de portalul deschide.md și pe marginea căreia SIS-ul s-a autosesizat la câteva ore.

(update: potrivit unor date de ultimă oră, semnatarii Pactului au fost invitați în această după-amiază la Ambasada
Federației Ruse, la o cupă de șampnie, cu ocazia Zilei federației Ruse)

Documentul are drept scop ”dezvoltare social-economică și spirituală a țării și îmbunătățirea modului de trai al poporului multinațional al Moldovei”.

Semnatarii se angajează:

– să asigure unirea poporului nostru multinațional și neutralitatea statului.
– să păstreze și să dezvolte cultura și tradițiile moldovenești moștenite din strămoși.
– să asigure egalitatea regiunilor, etniilor și limbilor vorbite (limba moldovenească și limba rusă – obligatorii, iar limba găgăuză, limba ucraineană și limba bulgară – limbi regionale).
– să asigure un trai decent omului muncii prin stabilirea unor priorități sociale ale poporului moldovenesc.

Pentru realizarea obiectivelor propuse semnatarii urmează să formeze mișcarea populară masivă nepartinică ”Uniunea național-patriotică Moldova Mare”. Documentul mai presupune organizarea unor consultări publice în toată țara pe marginea riscurilor care pasc poporul nostru prin actuala direcție de dezvoltare social-economică. Acestea se vor petrece o dată la cinci ani. Semnatarii vor utiliza propriile resurse intelectuale, informaționale și organizatorice pentru a atinge scopurile stabilite anterior și vor fi obligați să-și îndeplinească activitățile cu încedere, devotament și duhovnicie. Pactul este semnat pe o perioadă nedeterminată.

Deschide.md amintește că pe 05 iunie 2014, în municipiul Bălţi a fost organizată o şedinţă secretă la care au fost prezenţi (vezi FOTO): Mihail Garbuz, Veaceslav Perju, Mihail Formuzal, Mazur Sveatoslav şi alţi exponenţi ai organizaţiilor euroasiatice. În cadrul în cadrul întrevederii a fost elaborat un plan detaliat orientat spre destabilizare situaţiei din ţară, ce va fi urmat de o rebeliune armată contra puterii legale a Republicii Moldova.
Tot aici este cazul mai mult ca oricând să amintim despre despre declarațiile fostului consilier al președintelui rus, Andrei Illarionov potrivit cărora: „Scopul lui Putin este Kievul și toată Ucraina. El vrea să creeze un coridor terestru din Crimeea în Transnistria, de mult timp condusă de foștii ofițeri KGB și, respectiv, FSB. Acest coridor este conceput pentru a tăia Ucraina de Marea Neagră”.

doc 1 balti

doc 2 balti

doc 3 balti

doc 4 balti

Sursa: deschide.md

Comentariile sunt închise.