sfantu-gheorghe-gheata

Locuitorii din Sfântu Gheorghe, comună situată la vărsarea în Marea Neagră a brațului Sf Gheorghe, sunt complet izolați de lume, de câteva zile, din cauza podului de gheață care face imposibilă navigarea pe Dunăre, scrie libertatea.ro

“AFDJ Galați și-a bătut joc de munca noastră”

Aurel Ilie, unul dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe, ne-a declarat: “Noi am reușit să spargem gheața cu un vas al primăriei, “BM Sinoe”, până la Murighiol, de unde puteam să mergem la Tulcea pe uscat, să ne aprovizionăm cu cele necesare, să trimitem copii la școală, oamenii bolnavi la spital etc. Dar, săptămâna trecută, cei de la AFDJ Galați (Administratia Fluviala a Dunarii de Jos- n.red.) au venit dinspre Tulcea cu vasul Gheorgheni II și au spart gheața doar până la Mahmudia, apoi s-au întors la Tulcea. Ca urmare, sloiurile au venit peste noi, în aval, și ne-au blocat din nou. Practic, și-au bătut joc de munca noastră și de banii noștri și, acum, suntem din nou complet blocați de podul de gheață“.

ambulanta-sfantu-gheorghe-sloiuri-gheata

Nici Salvarea nu mai poate circula

Pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, accesul pe Dunăre, măcar până la Murighiol, de unde își pot continua drumul pe uscat până la Tulcea, este vital, inclusiv în cazul unor persoane grav bolnave, care necesită transporul cu salvarea. Dar, în aceste zile, nici vasul folosit drept salvare nu mai poate circula, din cauza podului de gheață.

Aprovizionarea comunei este blocată

Vasul Primăriei Sfântu Gheorghe, BM Sinoe, este vital pentru locuitorii comunei, mai alea în perioada de iarnă, când alte vapoare nu circulă din cauza sloiurilor de gheață. Dar, de câteva zile, vasul este blocat de podul de gheață.

 

Citiți mai mult pe: libertatea.ro