Îmi place că foarte mulţi demitizează masiv la istoria românilor, în timp ce vecinii noştri se promovează intens. Eu zic să începem cu istoria Ungariei şi cu regii de la Budapesta.

Primul rege al Ungariei a fost Ştefan. Cât de catolică a fost coroana lui şi dacă a venit de la Papa de la Roma este o poveste separată (pe coroană scrie clar în greceşte că este un cadou de la un împărat bizantin, dar dacă ungurii vor să fie de la Roma asta este, ei să fie sănătoşi). De la regele Ştefan din anul 1000 până la regele Andrei al III lea care şi-a încheiat domnia în anul 1301 a durat dinastia Arpadienilor: prima, ultima şi singura dinastie maghiară. După moartea ultimului arpadian Andrei al III lea, pe tronul Ungariei nu au mai urcat etnici unguri. Carol Robert de Anjou s-a născut la Neapole în Italia, Sigismund de Luxemburg s-a născut la Nurenberg, Iancu de Hunedoara era român (a fost doar regent al Ungariei) şi tot aşa. Am mari îndoieli că vreunul dintre aceştia vorbea limba maghiară.

După 1526 regatul Ungariei a încetat practic să existe: capitala sa Buda a devenit paşalâc turcesc. Pretenţiile la coroana Sfântului Ştefan au fost preluate de dinastia germană de Habsburg care a şi reuşit să elibereze teritoriile fostului regat maghiar de sub stăpânirea turcească. Până în 1918 regii Ungariei au fost membri ai familiei de Habsburg.

Regatul medieval al Ungariei a avut regi unguri vreme de 300 de ani, următoarele două secole pe tronul de la Buda s-au suit nobili de alte naţionalităţi până în anul 1526, după care a urmat o lungă dominaţie austriacă. Cam asta este istoria Ungariei şi a regilor ei!!!

Un articol de George Damian

Sursa: http://www.george-damian.ro/s-demitizm-puin-istoria-ungariei-3190.html

4 COMENTARII

 1. Calin Popescu Tariceanu este un timpit la Antena3

  El isi dorest o democratie parlamentara unde parlamentul dicteaza

  Asta nu functioneaza decit intre-o tara cu o veche traditie democratica ori el stie foarte bine ca nu este cazul Romaniei

  In Romania, puterea este in miinile parlamentarilor si securistilor care sunt prea numerosi

  15000 securisti adica 1 securist la 1200 de persoane

  Cu ajutorul unui program de frauda bine definit se influenteaza electoratul din Romania

  Concluzie :
  1.Romania nu are nevoie de democratie parlamentara ci de
  democratie guvernamentala arbitrata juridic
  2. Este mai greu sa tragi la raspundere un parlament de 600 parlamentari si 15000 de securisti decit un presedinte si citiva ministrii.

  Smecher Tovarasu Tariceanu pe Antena3

 2. În 2011, Larry L. Watts a surprins, uimit şi zdruncinat puternic cititorii români cu un volum istoric supra-documentat intitulat FEREŞTE-MĂ, DOAMNE, DE PRIETENI…apărut la editura bucureşteană RAO, rodul muncii de cercetare pe parcursul unui deceniu. Autorul îşi începe prefaţa cu afirmaţia că Cercetările pot conduce uneori mult mai departe decât se anticipă. Acest adevăr a fost de multe ori demonstrat până acum, dar lectura acestui volum ne demonstrează cât de riguros şi exigent a împins autorul cercetarea, şi mai ales cât de profund, plecând de la ideearăzboaielor subversive ale vecinilor noştri care în permanenţă au urmărit sfâşierea acestui vechi spaţiu latin.

  http://gandeste.org/general/larry-watts-si-extremistii-maghiari-cine-tulbura-linistea-transilvaniei/45661

 3. PATRIOTISMUL SECURISTIOR ???
  adevaruldespredaci.ro
  adevaruldespredaci.ro
  adevaruldespredaci.ro

  SA NE EXPLICE SECURITATEA CE PROGRAM ARE

  PENTRU APARAREA, DESCOPERIREA SI PROMOVAREA

  ADEVARULUI DESPRE IDENTITATEA STRAMOSEASCA A ROMANILOR
  ( de remarcat ca resurse nelimitate exista si ele sunt gratuite ,
  nu se poate invoca in nici un caz lipsa de buget… )

  EXISTA SAU NU UN ASTFEL DE PROGRAM SI IN CE CONSTA EL ???
  ( o adevarata sansa sa va demonstrati mult rivnitul patriotism )

  adevaruldespredaci.ro
  adevaruldespredaci.ro
  adevaruldespredaci.ro

Comments are closed.