Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 7,4%, fata de nivelul acordat in luna noimebrie, incepand cu data de 1 decembrie 2012. Banii vor intra, efectiv, in conturile bugetarilor in luna ianuarie 2013, relateaza Agerpres.

Acesta este al doilea val de majorari a salariilor conform Ordonantei de Urgenta 19/2012, prima majorare fiind acordata in iunie 2012 cand venitul bugetarilor a crescut cu 8% fata de cota din luna mai.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, in luna mai 2010, ca salariile din sistemul bugetar vor fi micsorate cu 25% incepand cu data de 1 iunie 2010, ca o masura necesara in vederea restabilirii echilibrului bugetar. O parte din aceasta diminuarea a fost recuperata in ianuarie 2011, cand Legea nr. 285/2010 prevedea ca in anul 2011 cuantumul brut al salariilor platite din fonduri publice sa se majoreze cu 15%.

12 COMENTARII

 1. bugetarii saraciii.nu au bani si le trebuie.salariul minim e f mic si la privat cam pe la minim se vb .
  -aceasta politica de a favoriza bugetarii rupe tara in 2.
  -mari anomalii la noi.i-mi spune astazi o persoana ca socrul dinsului are pensie de peste 2000ron-fost militian si apoi politai . are 58 ani .2000 de ron .cit e salariul minim pe ec ?cit cistiga un sudor de exemplu (ce are 2-3 copiii)de ce aceasta politica?
  -sint pensionari cu 8 mil .soferi de exemplu.
  -cei ce au iesit la pensie prin 95 au in jur de 10 mil .
  -cei ce au iesit prin 98-99 au si cite 15 mil ,1500 ron..
  -la noi ca la prosti .
  -diferente prea mari, pensii prea mari in comparatie cu salariul

 2. De promisiuni este podul plin. De unde sa dea bani, daca la bugetul statului intra tot mai putini? Moromete este de actualitate,, De unde sa dau ma, daca nu e? NU E !!!!! Sa spuna ei de unde vor da. Vor sa mai gaseasca niste amatiti care sa puna botul la promisiunile lor si sa ii voteze. Ne vor da un ,,pumn in gura”…

 3. bauuu!bauuu!!! si inflatzia cat au crescut?! Pretzurile pe unde au ajuns?! iar ii ametzitzi inainte de alegeri?!

 4. …bugetari… se simtzi umilit defiecare daca cind te duci la vreun ghiseu sa platesti…vesnic cu capul in pamint la gaura de la ghiseu unde-tzi raspunde o voce aroganta si dusmanoasa…

 5. De unde naiba o sa scoata banii, ca tot plang ca nu sunt bani!! Eu lucrez la privat si de 8 ani am acelasi salariu!! Ehe, trai nineaca, la stat!

  P.S. – Sau o fi oaresce pomana electorala?! N-as crede 😉

 6. Deci DUPA alegeri se va face marirea !! Nici ca ma asteptam la alta mutare mai snoaba……….

Comments are closed.