caine trist

Un câine din cadrul Poliției Neamț a fost scos la licitație după ce a fost declarat “incompetent”. Se pare că patrupedul nu vrea sub nicio formă să fie polițist. La ultimele evaluări, Comisia de specialitate a constatat la acest exemplar manifestari de frică accentuată față de stimuli externi. Lucru inadmisibil pentru un câine cu rol de ajutor de polițist, scrie B1 TV.

Prima licitație a fost organizată în ziua de 15 iulie, iar prețul de pornire al câinelui era de  618,24 lei. Cum nimeni nu a venit să-l adjudece, IPJ Neamț a scăzut din prețul câinelui până la 494,59 lei, iar licitația a fost reluată în ziua de 2 august. Din nou, fără succes. La 12 august, Tey a fost scos „pe tarabă” pentru ultima oară, la prețul de 370,94 lei, scrie ActiveNews.

O singură șansă pentru Tey: Câinele polițist declarat “incompetent” nu mai valorează nimic pentru MAI și poate deveni, GRATUIT, companie pentru oricine și-l dorește și poate să-l crească

De acum, viața lui Tey, care n-a putut fi valorificată de Ministerul Administrației și Internelor, e doar la mila oamenilor. Deși e un câine tânăr, sănătos și cu pedigree, deși  face parte dintr-o rasă renumită pentru inteligență și devotament, Tey ar putea ajunge într-un adăpost unde, după expirarea celor 15 zile în care ar putea fi adoptat, va fi eutanasiat. Adică, ucis.

O singură șansă are Tey. El nu mai valorează acum nimic pentru Ministerul de Interne și poate deveni, GRATUIT, câinele oricui și-l dorește și poate să-l crească.

Cei care cred că Tey merită să trăiască, pot obține informații suplimentare de la IPJ Neamț – Inspector Principal de poliție Crețu Emil – tel. 0233/207.200 int. 20244.  

„Eventualele solicitări se vor adresa Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, până în data de 26.08.2016, ora 13:00, după vizionarea prealabilă a  cățelului la sediul Poliției Municipiului Roman din str. Bogdan Dragoș nr.16”, anunță IPJ Neamț.