La începutul saptaminii, presedintele PSD, Victor Ponta, anunta zimbind ca Tony Blair, fostul premier britanic, va veni la Bucuresti pentru a sustine o conferinta la invitatia pesedistilor. Evenimentul urmeaza sa aiba loc pe 26 martie. Intre timp, informatia s-a mai nuantat, astfel ca Tony Blair vine, de fapt, la invitatia Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala (FMDL), care este si organizator al evenimentului. De remarcat este faptul ca sumele vehiculate in presa britanica pentru un speaker de talia lui Blair sint de ordinul sutelor de mii de lire, iar FMDL sustine ca il va plati din banii proprii si din donatii. Aceasta in conditiile in care fundatia are sediul intr-o cladire inchiriata de la RAAPPS (Regia Autonoma – Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat), iar pretul platit este mult sub pretul pietei.

Graba cu care Victor Ponta a anuntat venirea lui Blair la Bucuresti poate fi inteleasa prin prisma faptului ca presedintele PSD si-a dorit sa impartaseaca cu toata lumea un eveniment care pentru el are o anumita insemnatate si de care numele lui sa se lege direct. Informatia, publicata la momentul respectiv si pe blogul personal al lui Ponta, a fost stearsa. Important este ca oamenii au fost anuntati ca fostul premier al Marii Britanii va sustine o conferinta in Romania, iar seful pesedistilor va fi acolo. Cei care organizeaza evenimentul – Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala – au anuntat ca ei il vor plati pe speakerul englez, iar suma necesara provine din fonduri proprii si din donatii. Potrivit presei britanice, sumele pe care le incaseaza Tony Blair pentru sustinerea unei conferinte pot ajunge la peste 300.000 de lire. Si aici intervine nedumerirea noastra: cum este posibil ca o fundatie care isi permite sa il aduca in Romania si sa il plateasca pe Tony Blair, nu isi permite sa inchirieze un imobil de pe piata libera? Pentru ca FMDL are sediul pe strada Ion Cimpineanu, la numarul 20, iar acesta este inchiriat de la RAAPPS. Avantajul inchirierii de la stat consta in faptul ca pentru cei 324 de metri patrati inchiriati, Fundatia Multimedia plateste doar 6.059 RON. Adica 4,4 euro pentru fiecare metru patrat. Daca ar fi inchiriat spatiul la pretul pietei, ar fi platit de cel putin citeva ori mai mult. Cei care conduc Fundatia Multimedia sint Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu, doi consultanti politici care lucreaza bine cu PSD. Aceeasi FMDL are in derulare un proiect finantat din fonduri europene in valoare de 7,3 milioane RON, din care 1,5 milioane din bugetul national. Finantarea au obtinut-o prin POS DRU (Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane) in cadrul D.M.I. (domeniul major de interventie) 3.3. – Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor pentru partenerii sociali si societatea civila. Proiectul Fundatiei Multimedia se numeste “Initiativa pentru societatea civila” si are printre obiective si organizarea de conferinte internationale, prima fiind programata pentru anul 2013. Deci, Tony Blair e un fel de repetiție pentru adevăratele conferințe de anul viitor.

13 COMENTARII

 1. Fundatiile de acest gen au tipologia saprofită.Bogdan Teodorescu se hrănește din fonduri asigurate de PSD pe care ii serveste in functie de necesități.Nu imi place individul,in sine,infățișarea sugereaza agresivitate,dorința de a-si potoli nevoile zilnice prin animalitate,prin dominație dictată de instincte.Cit despre donatii,nu cred că Dan Voiculescu se dă inapoi,atita vreme cit robotul execută ireprosabil comenzile!

 2. Aceste Fundatii care ajuta partidele sint niste firme constituite legal pentru a deturna fonduri banesti in numele societati civile. Pina mai ieri se spunea la Tv. ca PSD-ul are fonduri 0 si ca va fi executat silit si acum are bani pentru Tony Blair.

 3. Dupa aducerea la Bucuresti a lui Gaz-Gerd Schröeder, musai tre´sa fie adus si laburistul Blair, sa manince si gura tovarasului de familie politica o piine.

  Rosiii nu se dezmint: ei sufera de veacuri de grija poporului asuprit si saracit. Infantilul Ponta rage despre umilinta romanilor sub Basescu, uitind sa se gindeasca la Dej, Ceausescu, Iliescu, taticii lui istorici, de la care a supt arta mojiciei, vulgului si prefacatoriei, la „fericirea” deplina a poporului ce a trait raiul comunist incepind cu 1947.
  Un papitzoi-putzoi, maritat in prima familie de partid, in spiritul traditiei bolsevice de la 1917 si pina azi.

 4. Poate se va găsi cineva să analizeze toţi banii luaţi de tov. Bogdan Teodorescu din fonduri europene din 1992 până în zilele noastre. Nu a fost GRANT care să-i fi scăpat.
  Tovu a fost mare în Ministerul Învăţământului şi pe vremea Împuşcatului şi după contrarevoluţia lui Iliescu a devenit şi mai mare.
  Eroi au fost, eroi sunt încă.
  Stăpâneşte foarte bine arta manipulării!!!

 5. Bogdan Teodorescu lucreaza bine cu Felix si este unul dintre strategii si creatorii din umbra ai USL, asa ca bani se gasesc.

 6. cand o veni balir o sa ma uit linistita pe alt SF. nu-i fac audienta de la buget! charles, princes of wales divorteaza? nici nu stiam ca e insurat! :)))

  • 😆 😆 o fi gasit vreo romanca adevarata din zona unde si-a cumparat domeniile ca tot ii place sa fie conservator 😆 😆 , mariu.(asta apropos de Printzul Charles)

 7. eu zic sa facem o cheta nationala sa ajutam oamenii in nevoie, poate mai doneaza si usl din salarii. E vorba de un interes „national”..sa ajutam pe tonta, banicioiu, negoita, dragnea, oprisan, hrebe, nastase..ca sa nu vorbim de ilici! Eu le-am pregatit sapunul, copaci sunt destui, funii gasim!

 8. PE MINE NU MA MIRA NIMIC..ACEST MOD DE A FACE POLITICA ESTE EGAL CU ZERO..NU UITATI SI TENTATIVA CU REGELE MIHAI,ACESTE VIZITE FARA SCOP ALE LUI PONTA SI ANTONESCU IN SUA ,RESPECTIV GERMANIA…ACESTI INDIVIZI NU AU NICI UN PLAN DE A FACE CEVA PT TARA,DECIT CAUTA SA SE LIPEASCA DE CEVA,CA SA AIBA IMAGINE…BLAIR APARTINE TRECUTULUI,NOI TRAIM INTR-O ALTA EUROPA…

 9. Bogdan Teodorescu asta,dupa discurs…pare sa fie ruda cu chireac SRS si CTP…deci nu ma mira!

  • Draga Vali, acest Bogdan Teodorescu asta este intr-adevar din acelasi aluat cu SRS, Chirieac si CTP …

   Amintesc ca a condus campania electorală a PSD, din anul 2000, și a președintelui Emil Constantinescu, în 1996. Si este nelipsit din toate campaniile de infierare si desfiintare impotriva presedintelui ales, si actualmente in functie, dl Traian Basescu …

   Cat despre co-leader-ul sau, Dan Sultanescu nu te astepta sa fie mai deschis dialogului de substanta, fara invective si acuze perpetuate spre gadilarea buricului de varani si kermiti din opozitia securisto comunista mincinoasa si manipulatoare …

   Uite aicea doar o proba din gandirea politica a dlui Dan Sultanescu:

   http://infoportal.rtv.net/articol~din-analize~info-2977204~dan-sultanescu-mutarea-disperata-a-lui-traian-basescu.html

   Astia cred oare ca il pot converti pe Blair la preceptele democratiei lor originale, cu iz de formol din mausoleul lui Lenin ???

   • Am accesat link-ul si m-am dumirit. Am vazut frontispiciul cu „Ana si Caiafa”.

Comentariile sunt închise.