satelit-x37b

Pe data de 20 mai 2015, armata SUA a lansat în orbita Pământului satelitul robotic X-37B pentru a îndeplini a patra misiune secretă, conform gandul.info

Acesta este încă acolo şi nu se ştie cât va mai rămâne, lucru care a dat naştere unor teorii conspiraţionale, potrivit Descoperă.

Au fost, cumva, lansaţi sateliţi spioni pe orbita pământului? Ia legătura cu alţi sateliţi? Totuşi, specialiştii consideră că scopul său este unul pur ştiinţific, şi anume acela de a investiga modul în care mediul spaţial afectează anumite materiale.

Prima misiune a armatei SUA, numită misiunea OTV-4 (Orbital Test Vehicle-4), a fost lansată în luna aprilie a anului 2004, iar publicul a devenit imediat suspicios, iar lucrurile au devenit şi mai problematice când câţiva observatori amatori au afirmat că acel satelit se mişcă deasupra unei singure regiuni timp de mai multe zile.

A doua operaţiune a început pe 5 martie 2011, iar satelitul a petrecut 468 de zile pe orbita Pământului. În timpul celei de-a treia misiuni, acesta a fost localizat pe orbită timp de 675 de zile. Forţele aeriene au făcut public faptul că, în timpul celor 4 misiuni, satelitul a petrecut 1.376 de zile pe orbită.