JustitiePersoanele interesate de bunuri executate silit pot cumpăra apartamente la jumătate sau chiar mai puţin din preţul de pornire al licitaţiei, potrivit Noului Cod de Procedură Civilă care va intra în vigoare la 15 februarie 2013.

“În cazul apartamentelor, vânzarea se va face prin organizarea de una, două sau trei licitaţii. La prima licitaţie, valoarea imobilului porneşte de la preţul evaluat plus TVA. La a doua licitaţie, preţul poate ajunge la 70%, dacă se prezintă minimum două persoane. La cea de-a treia licitaţie, preţul poate să scadă chiar şi sub 50%, dacă se prezintă minimum doi licitatori”, a declarat Elena Puică, directorul comercial al Executari.com.

De la aceeaşi dată, în cazul autovehiculelor executate silit, conducătorii auto se pot trezi că poliţiştii le sechestrează maşinile în trafic. Poliţia rutieră poate identifica maşina şi ridica certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului, iar bunul este sechestrat.

Până la intrarea în vigoare a noului Cod, de cele mai multe ori, creditorii apelau la detectivi particulari pentru găsirea maşinilor.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013, prin care Executivul a stabilit că noul Cod de Procedură Civilă, a fost publicată în Monitorul Oficial al României din data de 31 ianuarie 2013 și intră în vigoare la data de 15 februarie 2013.

1 COMENTARIU

  1. in cazul “achizitiilor interesante” licitatiile vor fi cunoscute doar de “cine trebuie” si unul dintre licitanti va fi de decor, dupa metoda folosita si pentru licitarea lucrarilor publice. E momentul in care unii bogati, vor deveni si mai bogati.

Comments are closed.