Având în vedere situația de duminică de la examenul național de rezidențiat, câțiva medici dornici să învețe mai mult, dintre​ cei neimportanti pentru d-nul Ministru al Sănătății conform propriei declarații de ieri, au organizat o petiție prin care cer să susțină un alt examen de rezidentiat. Acel examen trebuie sa fie transparent, cu o comisie de realizare a subiectelor ținută fără comunicare cu restul lumii până se da examenul pentru a nu transpira subiectele, cu subiecte clare, cu răspunsuri corecte la întrebări. Acele subiecte sa nu fie luate copy-paste de pe site-uri de grile agreate tacit sau din interes financiar de oameni din minister și lansate acum pe pagina de fb a ministerului ca fiind sursa de inspirație pentru comisie. Medicii care au participat la concurs vă cer să le oferiți șansa să intre în specializare sau supra-specializare conform propriilor cunoștințe și vă roagă să semnați petiția lor. Haideți să ne gândim ce bine ar fi să avem doar medici pasionați de meseria lor în specialitate, care învață zi de zi să fie cei mai buni. Gândiți-vă că vor trece anii și veți avea nevoie de medici specialiști care lucrează doar din pasiunea de a vă oferi sănătate. Vă mulțumim pentru fiecare semnătura.

Petitie examen rezidentiat „Medicina Dentara”
CĂTRE,
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII
În atenția domnului ministru FLORIAN-DOREL BODOGVă adresăm această petiție în numele celor care au susținut examenul de rezidențiat, sesiunea 19.11.2017, domeniul ,,Medicină Dentară”, semnatari ai acestei petiții, conform tabelului anexat, prin care vă aducem la cunoștință unele nereguli în legătură cu organizarea și desfășurarea concursului susținut, astfel:La nivel național:
1. Neconcordanța stabilită între formularea anumitor întrebări din cadrul caietului de întrebări primit in cadrul concursului și variantele de raspuns primite, fapt ce a dus la inducerea în eroare a candidaților;
La nivelul centrului de organizare București:
2. Modul de organizare a concursului s-a desfășurat într-un cadru haotic corelat cu prelungirea timpului petrecut de către candidați, fapt ce a avut repercursiuni asupra stării fizice și psihice a acestora;
3. Maniera în care s-a desfașurat corectarea grilelor depuse de către candidați ridică mari suspiciuni asupra corectitudinii asupra acestui proces, cu urmatoarele precizări:
i. Existența unui prim barem de corectare eronat, fapt semnalat de către un număr mare de către candidați cărora li s-au evaluat lucrările. (Menționăm că oprirea scanării (corectării) grilelor s-a oprit după numeroase insistențe din partea candidaților și nu a fost inițiată de către comisiile de supraveghere, oprire ce a presupus desfășurarea liberă a candidaților atât în cadrul centrului de evaluare, cât și în afara acestuia, fără existența unei restricții);
ii. Sosirea neanunțată a noului barem de corectare s-a făcut la aproximativ 60 minute de la solicitarea acestuia, fără prezența tuturor candidaților în sălile de examen și fără prezentarea și desigilarea acestuia în fața candidaților, întrucât sigilarea modului de transmitere a baremului nu a existat, baremul fiind purtat ca un obiect personal.
Această atitudine nu respectă principiul transparenței si corectitudinii examenului susținut, fapt ce a dus la indignarea candidaților și existența unor bănuieli asupra fraudării acestui concurs, precum și posibilitatea favorizării anumitor candidați.
Pe aceste considerente, vă solicităm, domnule ministru, anularea examenului susținut și organizarea unei noi sesiuni pentru domeniul ,,Medicină Dentară”.

Puteți semna Petiția AICI