carabinieri

Un lider al formaţiunii xenofobe Liga Nordului, Luca Rodolfo Paolini, a denunţat eliberarea de către justiţia italiană a unor imigranţi condamnaţi pentru furt, observând că „Italia condusă de (premierul -n.red.) Matteo Renzi a fost umilită de doi hoţi români”, scrie flux24.ro

„Este un fapt minor. În oraşul Pesaro, doi hoţi români – capturaţi, judecaţi, condamnaţi, dar eliberaţi pentru că este greu să ţinem hoţii în închisoare în Italia -, au mers şi au luat maşina care era confiscată, comiţând un nou furt (…). Pare a fi un film (…), dar este Italia condusă de (premierul – n.red.) Matteo Renzi”, afirmă Luca Rodolfo Paolini, secretarul general al filialei Ligii Nordului din regiunea italiană Marche.

„Vina judecătorului? Nu, să fie clar: dacă un Guvern, de fapt trei guverne – Mario Monti, Enrico Letta, Matteo Renzi – au produs patru-cinci legi pentru reducerea supraaglomerării din închisori, nu este vina judecătorilor că trebuie să aplice astfel de legi absurde”,adaugă Paolini, citat de site-ul de ştiri regional pu24.it.

„Prin actul lor de bravură, doi hoţi români umilesc şi pun într-un context ridicol în faţa cetăţenilor şi a întregii lumi Magistratura, Parlamentul, Guvernul şi întreaga Italie. (…) În calitatea de cetăţean italian, îmi vine să plâng pentru situaţia în care am ajuns”, subliniază reprezentantul formaţiunii xenofobe Liga Nordului.