vama-veche-pura-vida-tudor-maxim

Tudor Maxim, investitorul care a oferit protestatarilor din Piața Victoriei cazare gratuită în hostelurile sale din București, este gonit acum din Vama Veche. El s-a trezit că barul și hostelul îi sunt desființate de Valentin Vlădescu, fost primar PSD și proprietarul spațiului de lângă plajă, scrie b1.ro

Vlădescu a închiriat spațiul unui localnic din 2 Mai, Aurel Codreanu, deși Maxim susține că el are contracte în regulă atât pe teren, cât și pe clădire, până în 2019. În consecință, investitorul este hotărât să facă plângere penală și denunță lipsa de reacție a Poliției din Vama Veche.

”Avem un contract de închiriere încheiat în 2013 până la 31 decembrie 2019 pe clădire, iar pentru terenul din jur, care era în concesiune de la primărie, Vlădescu se angajase să obţină toate autorizaţiile de funcţionare. În 4 ani am plătit chirie 68.000 euro şi am investit alte zeci de mii de euro. Proprietarul a făcut peste contractele noastre un contract cu altă firmă, localnică, iar luni au început să ne distrugă munca, au spart barul, ne-au distrus magaziile, ne-au luat rulota. Nu suntem primii care o păţesc aşa cu el. Sunt infracţiuni de violare de domiciliu şi de distrugere, iar Poliţia nu vrea să vină să constate pentru ca ambii sunt localnici. E dureros să vezi munca de ani de zile distrusă. Este un loc la care ţinem foarte mult, de aici a început totul, apoi ne-am extins în Bucureşti“, a declarat Tudor Maxim, citat de Adevărul.

Fostul primar nu vede nicio legătură între partidul de guvernământ şi izgonirea investitorului Tudor Maxim.

”Este un litigiu comercial între două persoane, ce importanţă are partidul? Eu i-am făcut lui Maxim plângere penală la Poliţia Mangalia. Nu a plătit două facturi de lumină şi de apă, veneau tot pe numele meu, deşi trebuia să le treacă pe firma lui. M-am dus şi le-am plătit, ca să nu taie apa şi curentul. Contractul a expirat la 31 august 2016, i-am trimis două notificări la care n-a răspuns, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, este neserios“, susţine Valentin Vlădescu, citat de Adevărul.

În replică, Maxim susține că are chitanțe care demonstrează că și-a plătit utilitățile: ”Motivele invocate de fostul primar sunt nejustificate, am chitanţe doveditoare că am achitat acele facturi care au sume mici. Pentru rezilierea unui contract se merge în instanţă, apoi pe baza unei hotărâri judecătoreşti se ajunge la executorul judecătoresc pentru evacuare. El n-a făcut nimic din toate acestea, ci l-a reziliat unilateral, a distrus amenajările făcute de noi şi ne-a sechestrat din bunuri. Îl vom trage la răspundere pentru pagubele create şi pentru că vor folosi în continuare conceptul nostru, cu mici modificări. Ne vrem bunurile înapoi şi vom cere returnarea sumelor investite“.