grindeanu-tigari-contrabanda-port-constanta-sud-agigea

Puse cap ca cap, două știri aparent banale, dacă ținem cont de realitățile românești ale momentului, scot la iveală un fapt îngrijorător: premierul Sorin Grindeanu urmează să numească șef la Vămi o persoană acuzată de contrabandă.

Șeful Direcției Pentru Accize și Operațiuni Vamale București, Lucian Cotizo, pentru că despre el este vorba, a fost reținut în 2011 de procurorii DNA, alături de alte 28 de persoane, într-un dosar care vizează acuzații de contrabandă și evaziune fiscală în Portul Constanța Sud Agigea.

Alături de el, au ajuns după gratii și alte „VIP-uri”, cum ar fi Laurențiu Mironescu- fost secretar general al MAI, Adrian Sorin Pătrașcu – director adjunct la Grupul de Nave al Poliției de Frontieră Constanța, Eugen Bogatu – fost director în cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța, Sunai Cadâr – șeful Vămii Agigea și foștii șefi de la aceeași vamă  Liviu Durbac  și Alin Pilcă.

Joi, site-ul Economică.net publica știrea înlocuirii lui Dorel Fronea cu Lucian Cotizo la șefia Vămilor. Anunțul a survenit chiar în timp ce Dorel Fronea, actualul șef al Autorității Naționale a Vămilor, găzduia la Palatul Parlamentului o conferință internațională pentru combaterea contrabandei, la care au participat șefii Vămilor din Republica Moldova, Bulgaria, și adjuncții din Serbia, Ucraina, Ungaria.

Șeful ANAF, Bogdan Stan, a ținut  chiar să-i mulțumească public lui Dorel Fronea pentru rezultatele Operațiunii Scut, încununată cu descoperirea unui container cu 14 milioane de tigări în Portul Constanța  și a anunțat că a decis continuarea acestei operațiuni.

 

Citiți mai mult pe romanialibera.ro