findus-beef-lasagna-with-horsemeatGuvernul francez a precizat, joi, ca vina pentru scandalul carnii de cal vanduta drept carne de vita este in intregime a firmei Spanghero, care a etichetat gresit carnea de cal cumparata din Romania. Initial, anchetatorii suspectau ca de la  producatorii romani de carne a plecat problema, insa directia anti-frauda de la Paris a absolvit Romania de orice vina.

„Investigatia a demonstrat ca Spanghero a stiut ca a comercializat carne de cal, in locul celei de vita, asa cum scria pe eticheta produselor”, a precizat ministrul francez pentru Protectia Consumatorului, Benoit Hamon, citat de Reuters.

Ministrul Agriculturii francez, Stephane Le Foll, a precizat, dupa aflarea rezultatelor anchetei, ca Guvernul francez ia in considerare retragerea licentei de functionare a firmei Spanghero.

Carnea de cal a fost descoperita saptamana trecuta, in Marea Britanie, in componenta unor produse congelate, marca Findus, ce trebuiau sa contina doar carne de vita. Carnea de friptura vanduta drept carne de vita a fost furnizata de companii britanice si irlandeze, in timp  lasagna si spaghetele bolognese semipreparate au fost produse de compania franceza Comigel. Francezii sustin ca au achizitionat carnea de la o alta companie franceza, Spanghero, care la randul sau declara ca a obtinut carnea din Romania. Duminica, asociatiile profesionale romanesti au respins acuzatiile, sustinand ca nu din tara noastra provine problema.

2 COMENTARII

  1. Daca capii tarii(Ponta), mint si nu-s de incredere, se gandesc ca la fel sunt si cei care i-au propulsat sus in politica. Suspiciunile e drept nu-s certitudini, dar totusi daca au gresit, isi recunosc vina, pe cand Ponta desi greseste nu recunoaste. Dar cine stie? N-o fi fost vrun roman corupator la firma Spanghero? Nu-i asa ca si noi suspicionam repede pe ai nostrii? Oare de ce?
    Inselaciunea s-a dovedit un sport national!

  2. OK :
    „Guvernul francez a precizat, joi, ca vina pentru scandalul carnii de cal vanduta drept carne de vita este in intregime a firmei Spanghero”
    E bine ca au facut-o clar si oficial. Dar de ce au murdarit imaginea României prin afisarea in toate media europene a unei simple banuieli ? Urat !
    Diplomatia româna ar trebui sa atraga „diplomatic” atentia cancelariilor din tarile implicate in difuzarea pana la saturatie a acestei „suspiciuni” asupra acestui abuz.

Comentariile sunt închise.