protest-oprea-2016

UPDATE 21.50 Protestul din Capitală s-a încheiat, conform b1.ro. Curtea Senatului este plină de suluri de hârtie igienică

UPDATE 21.00 Aproximativ 3.000 de oameni protestează în fața Parlamentului. Manifestanții au au blocat circulaţia în ambele sensuri pe Calea 13 Septembrie, potrivit news.ro.

Un protest similar a fost organizat și la Cluj, unde aproximativ 200 de oamenii s-au adunat în centrul orașului.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea”, a declarat un protestatar, potrivit ziardecluj.ro.

La Timișoara, peste o sută de persoane au participat la protestul organizat în Piața Victoriei, informează Agerpres.

Câteva zeci de persoane au protestat joi seară și la Galați, potrivit aceleiași surse.

Protest la Cluj, după decizia Senatului în cazul lui Gabriel Oprea

UPDATE 20.00 Peste 2.000 de persoane protestează în Capitală, nemulţumite de faptul că fostul ministru de interne nu a fost lăsat de colegii lui să meargă în faţa justiţiei în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, informează Digi 24.

Protestatarii au spart cordonul de jandarmi. Jandarmii au format un cordon dublu în fata intrarii de la Senat a Palatului Parlamentului, informează HotNews.

„Nu Imunitate!”, „73 de indolenţi apără un impostor”, „Vrem dreptate”, „Alături de familia Gigină” sau „Egalitate în faţa legii”, sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele menifestanților.

Suntem aici ”să ne exprimăm public nemulțumirea că cei care ne conduc par a nu ne respecta. E rușinos, dacă nu ai nimic de ascuns, lasă-te cercertat”, a declarat actorul Marius Florea Vizante, prezent la protest.

UPDATE 19.20 Peste 600 de oameni protestează în faţa Senatului, potrivit Mediafax.

Votul pentru Gabriel Oprea scoate oamenii în stradă. Faptul că, în urmă cu două zile, Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea fostului ministru de Interne a revoltat opinia publică.

Astfel, oamenii s-au mobilizat pe Facebook şi au organizat un protest lângă Palatul Parlamentului.

La ora transmiterii acestei știri, aperoximativ o sută de oameni au ajuns în fața Parlamentului.

Protestul se desfășoară pașnic. Oamenii afișează pancarte cu mesaje ca ”Nimeni nu este mai presus de lege” sau ”Mă doare în coate pe bancheta din spate”.

Acțiuni similare au fost organizate și în alte mari orașe din țară.